Σοβαρά παρατράγουδα στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο γνωστός στιχουργός και αρθρογράφος της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» Ν. Μωραΐτης, με ένα σχόλιο που έκανε εναντίον του Γ. Δραγασάκη, επειδή ο τελευταίος σε μια ανάρτησή του δεν βρήκε τίποτα ενδιαφέρον στην ομιλία του Σ. Κασσελάκη στο συνέδριο και έτσι δεν τον «μνημονεύει».

Έλα, όμως, που αυτό το παρεξήγησε ο Ν. Μωραΐτης, που τυγχάνει να είναι και φίλος του Π. Πολάκη και υποστηρικτής του Σ. Κασσελάκη, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον Γ. Δραγασάκη, που είναι γνωστό πως τάσσεται υπέρ της Ε. Αχτσιόγλου. Έτσι, λοιπόν, ο γνωστός στιχουργός για να υπερασπιστεί με τρόπο τον Σ. Κασσελάκη επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ χλευασμού του Γ. Δραγασάκη διά της «ποιητικής» μεθόδου, καθώς τον σχολίασε με την παράθεση των στίχων του Ν. Γκάτσου στο τραγούδι «Τα Γερόντια».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Με ένα μάτι, με ένα δόντι, με βαμμένα τα μαλλιά, σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά, καθώς πάν' για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι, το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι».

Μαλλιά κουβάρια

Έπειτα απ' όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μαλλιά κουβάρια. Από την ηγεσία της νεολαίας του αποδοκίμασαν τον Ν. Μωραΐτη, υπογράφοντας κείμενο συμπαράστασης στον Γ. Δραγασάκη. Ο Ν. Μωραΐτης μόλις το πήρε χαμπάρι την έπεσε στον Δ. Τζανακόπουλο, τον σύζυγο της Ε. Αχτσιόγλου, θεωρώντας πως με δική του εντολή η νεολαία ξιφούλκησε εναντίον του. Ο Ν. Μωραΐτης, αφού τους κατήγγειλε, δεν πήρε τίποτα πίσω για τον Γ. Δραγασάκη, τον οποίο αποκαλεί «τοτέμ» που θέλει να φάει τον Σ. Κασσελάκη προς όφελος της Ε. Αχτσιόγλου.

Παρέμβαση στο ξεκατίνιασμα έκανε και ο Ν. Παππάς, αποδοκιμάζοντας με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την κριτική στον Γ. Δραγασάκη με γνώμονα την ηλικία του. Βέβαια θέση πήρε και ο Π. Πολάκης, γράφοντας στο Facebook ένα αιχμηρό σχόλιο κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Γ. Δραγασάκη: «Όταν δεν έχεις δουλειά, μαζεύεις υπογραφές. Επιλεκτικά πάντα. Άντε, καλό ξημέρωμα…;».

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.