Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα να κάνει λόγο ακόμα για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε  greek mafia ή Δον Κορλεόνε, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Στο πλαίσιο αυτό έχει κληθεί ο κ. Στίγκας την προσεχή Τρίτη το πρωί (10.00 π.μ.) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώπιον της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Η εικόνα των πρωτοφανή γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, του κόμματος που μπήκε στη Βουλή την με τη στήριξη του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, έγιναν εμφανή την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με τον πρόεδρο του κόμματος να κάθεται μόνος στα κοινοβουλευτικά έδρανα και τους 11 βουλευτές να απουσιάζουν.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και ποτε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης» ανέφερε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Βουλής, ενώ,στη συνέχεια προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος του, και συγκεκριμένα διέγραψε τους Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών απάντησαν με ανακοίνωση στον κ. Στίγκα, ζητώντας τη διεξαγωγή συνεδρίου και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος». 

Ο κ. Στίγκας επανήλθε καταγγέλλοντας αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος ενώ σε άλλη δήλωση του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών τόνισε ότι οι βουλευτές επισκέπτονταν τις φυλακές στο Δομοκό για να πάρουν οδηγίες από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Από την πλευρά τους οι διαγραφέντες βουλευτές τόνισαν πως σημείο τριβής στο εσωτερικό του κόμματος ήταν το ζήτημα της κρατικής επιχορήγησης. «Η πρώτη κουβέντα που κάναμε όταν ήρθαμε στη Βουλή ήταν ότι η κρατική επιχορήγηση, τα οποία είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών, θα απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες. Αυτό ήταν σημείο τριβής αλλά πάντα η απάντηση ήταν “να πάρουμε την επιχορηγηση και θα δούμε”» τόνισε ο κ. Ιωάννης Κόντης τις προηγούμενες ημέρες.