Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Θανάσης Γλαβίνας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο κόμμα Σπαρτιατών και την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, ο Θανάσης Γλαβίνας σημείωσε ότι: «Με βάση τα όσα βλέπουμε σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα Σπαρτιάτες γίνεται αντιληπτό όλο και περισσότερο ποιος είναι πίσω από αυτό το μόρφωμα και ουσιαστικά είναι ένα περίβλημα ενός άλλου κόμματος, νομίζω ότι είναι φανερό αυτό και θα γίνει και τις επόμενες μέρες ότι ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο κ.Κασιδιάρης».

«Η άποψη ότι ο Κασιδιάρης θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά θα τον θέσουμε σε αργία δεν εχει και πολύ βάση γιατί αυτό δεν συνέβη άλλωστε και στις εθνικές εκλογές. Προφανώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και το πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα εθνικές εκλογές αλλά δεν είναι τόσο απλό να πούμε ναι ας κατέβει και μετά να τον θέσουμε σε αργία γιατί θα έχουμε εκεί την λαϊκή νομιμοποίηση» πρόσθεσε.

Για την υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Αθηναίων

Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας, είπε ότι: «Η επιτροπή θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις και οι ίδιοι οι υποψήφιοι. Στο ΠΑΣΟΚ θα είμαστε έτοιμοι στην ίδια λογική περί αυτόνομης πορείας, αυτόνομης καθόδου, με δικά του πολιτικά στελέχη εκεί που χρειάζεται. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, αν εξαιρέσουμε κάποιους μεγάλους δήμους, νομίζω ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν πια τον τρόπο να αυτοοργανώνονται με κάποιο τρόπο και να δημιουργούν τα αυτοδιοικητικά σχήματα που είναι πολυπρόσωπα ενώ προέρχονται από διάφορους χώρους. Έχουν αποκομματικοποιηθεί λίγο και νομίζω ότι είναι μια κατάκτηση αυτή των τοπικών κοινωνιών».

Για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις στην Πολεμική Αεροπορία μετά τα γεγονότα της Αγχιάλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι: «Το ερώτημα αυτό το θέτει το σύνολο των ελλήνων αλλά και πολλά κόμματα μεταξύ αυτών και εμείς ότι εδώ υπάρχουν σοβαρές ευθύνες. Όταν μιλάμε για αποθήκες οι οποίες έχουν πολύ σημαντικά όπλα, χρήσιμα για την εθνική άμυνα της χώρας τα οποία η διακινδύνευσή τους και μάλιστα είδαμε και τις εκρήξεις κλπ δημιουργεί έντονα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ως εκ τούτου θέλουμε να ξέρουμε αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα πρόληψης, αν πραγματικά έγινε ότι έπρεπε. Όταν έχουμε ζητήματα εθνικής ασφαλείας πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί».

«Προκύπτουν ερωτήματα και νομίζω ότι αν υπάρχουν ευθύνες, που φαίνεται ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει και να αποδοθούνε» πρόσθεσε.