Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και από μέλος του κόμματος, έκανε λόγο για «προσωπική του απόφαση». «Να έχει μία καλή συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών στη διαδικασία στη Βουλή για τις επίμαχες τροπολογίες και τα υπομνήματα των κομμάτων για το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Για τους «Σπαρτιάτες», ανέφερε ότι το εν λόγω κόμμα το οποίο ανακηρύχθηκε από τον Άρειο Πάγο έχει θέσεις που «εμείς θα πολεμήσουμε. Θα προσπαθήσουμε στο πεδίο που μας αναλογεί να απομονωθούν ακραίες καταδικαστέες ιδέες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του κ. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ: Ήταν μια προσωπική απόφαση του κ. Λοβέρδου, εύχομαι να έχει μια καλή συνέχεια όπως ο ίδιος την επιθυμεί. Δεν θέλω να κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο αφορά ένα άλλο κόμμα και έναν πολιτικό που έχει τη δική του διαδρομή.

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ για την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή: Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μας ψέγει συνολικά για αυτό το θέμα δεδομένου του γεγονότος ότι η ιστορία έχει γράψει ότι ήταν απών σε όλες τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν για να μην μπουν στη Βουλή. Εξήντλησε η ΝΔ δια της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας στην προηγούμενη Βουλή κάθε νομικό περιθώριο που είχε ψηφίζοντας μια σειρά από παρεμβάσεις, η πρώτη ήταν πριν το μέσο της προηγούμενης τετραετίας και οι άλλες δύο στην τελευταία χρονική περίοδο ούτως ώστε να μην μπορεί να ανακηρυχτε κόμμα- εφόσον το αποφασίσει αυτό η Δικαιοσύνη- που ο αρχηγός της και στην συνέχεια με την τροπολογία ο εν τοις πράγμασι αρχηγός της είναι καταδικασμένος για σοβαρότατα αδικήματα όπως είναι αυτό της εγκληματικής οργάνωσης δηλαδή να μην μπορούν μαχαιροβγάλτες και εγκληματικές οργανώσεις να ηγούνται κομμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη και να μην ανακηρυχτεί στις εκλογές

ΔΗΜ: Για τους Έλληνες, για τους Σπαρτιάτες πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είχατε λειτουργήσει διαφορετικά;

Το κόμμα των Σπαρτιατών το οποίο ανακηρύχτηκε από τον Άρειο Πάγο και εκ των υστέρων προέκυψε μια στήριξη συγκεκριμένη από ανθρώπους οι οποίοι πέραν του νομικού σκέλους στο οποίο συμφωνούμε όλοι περί εγκληματικής οργάνωσης, έχουν ιδέες που είναι απεχθείς και θα τις πολεμήσουμε πολιτικά και θεσμικά εμείς αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι εδώ μιλάμε για ένα άλλο θέμα. Είναι ένα θέμα το πολιτικό, ένα θέμα το νομικό. Δεν εξετάζει ο Άρειος Πάγος το ποιος στηρίζει ένα κόμμα και ποιες ιδέες εκπροσωπεί αυτό το οποίο κρίνει αυτός που εφαρμόζει το νόμο δηλαδή η Δικαιοσύνη είναι αν κάποιος είναι αρχηγός του κόμματος αυτού. Θα αντιμετωπιστεί πολιτικά, πρέπει να πεισθούν οι πολίτες ότι δεν έλυσε ποτέ κανένας ακραίος πρόβλημα, αφήστε στην άκρη τις εγκληματικές ενέργειες τις οποίες τις κρίνει η Δικαιοσύνη. Η τοξικότητα, οι ακρότητες, οι ακραίες ιδέες μόνο πίσω έφεραν τη χώρα μας όλες τις φορές. Εμείς θα προσπαθήσουμε στο πεδίο που μας αναλογεί με τη διακυβέρνηση του τόπου, με το να ενώσουμε τους Έλληνες, με το να λύνουμε τα προβλήματά τους, να βελτιώνουμε την εικόνα της χώρας καθημερινά να απομονωθούν πολιτικά αυτές οι ακραίες απαράδεκτες καταδικαστέες ιδέες. Από εκεί και πέρα το νομικό σκέλος είναι κάτι άλλο που νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια και να μας κατηγορούν αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες σε όλες αυτές τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Αναφορικά με την ανενόχλητη δράση του κ. Κασιδιάρη από την φυλακή: Βγήκε μια αναλυτική ανακοίνωση από την σωφρονιστική υπηρεσία, ας πούμε το επίμαχο tweet με βάση τα επίσημα στοιχεία δεν ήταν γραμμένο και αναρτήθηκε από τον ίδιο και μάλιστα αυτή η φωτογραφία ήταν αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Διαβεβαίωσαν οι αρχές των φυλακών ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Επειδή είμαι δικηγόρος που ασχολείται με το ποινικό προφανώς ο κάθε κρατούμενος έχει δικαίωμα να επικοινωνεί με τον συνήγορό του και μπορεί να του μεταφέρει οποιαδήποτε επιθυμία του ή οτιδήποτε ο ίδιος θέλει από εκεί και πέρα υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των φυλακών, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται και να ελέγχονται αυτοί που πρέπει να το τηρούν αν το τηρούν. Είναι σαφές αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει να το ελέγχουν, βγήκε επίσημη ανακοίνωση η οποία διαβεβαιώνει ότι γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι κα δεν υπάρχει κάποια παρατυπία. Οφείλουμε συνεχώς να ελέγχουμε αν αυτά τα οποία λέγονται ισχύουν και προφανώς να μην υπάρχουν κρατούμενοι δύο κατηγοριών και να τηρείται πλήρως το πρωτόκολλο.

Πρέπει οι πολιτικοί προϊστάμενοι κάθε αρμόδιας υπηρεσίας να ελέγχουν αν οτιδήποτε ανακοινώνεται και γίνεται τηρείται και να ελέγχονται για αυτό.

Αναφορικά με το ΕΚΑΒ: Έχουμε δύο πλαίσια παρεμβάσεων το ένα είναι το άμεσο, προσωρινό και το άλλο είναι το μόνιμο. Το μόνιμο πλαίσιο παρέμβασης είναι αυτο που λεει το οποίο λεει το πρόγραμμά μας και θα αρχίσει να τρέχει άμεσα αλλά θέλει έναν χρόνο υλοποίησης, που μιλάει για 800 προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του ΕΚΑΒ, πλήρης αναμόρφωση της λειτουργίας και εκσυγχρονισμός ούτως ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να έχουμε άμεσες επεμβάσεις. Αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό, θα αναλυθεί περισσότερο στις προγραμματικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί το γενικό πλαίσιο από τον Πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα μέχρι να υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί με αυτή την ΠΝΠ η οποία είναι προς ανακοίνωση είναι στο στάδιο των υπογραφών δηλαδή είναι θέμα της σημερινής ημέρας, ένα προσωρινό πρόγραμμα όπου θα αξιοποιηθούν 200 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής ώστε να καλυφτούν σε 50 και περισσότερες περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για να μην υπάρχουν αυτές τις καθυστερήσεις.

Θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι σε καμια περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε οποιαδήποτε επιχείρηση της Πυροσβεστικής και μάλιστα απόδειξη τούτου με βάση τα επίσημα στοιχεία σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο φέτος θα έχουμε κατά πολύ περισσότερο προσωπικό το οποίο θα διατίθεται σε όλες τις επιχειρήσεις. Όλη αυτή η πρωτοβουλία έχει γίνει μετά από ενδελεχή έλεγχο και σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και σχετικά με την Πυροσβεστικό Σώμα ούτως ώστε να μην τις στερηθούν από κρίσιμες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς πότε θα μπει ένας φραγμός νομιμότητας σε όλους όσους που διαπιστωμένα παρανομούν αλλά δεν τους ενοχλεί κανένας όπως στο παράδειγμα της Ρόδο: Υπήρχε καταρχάς άμεση επέμβαση των δύο αρμόδιων υπουργών και των αρμόδιων υπηρεσιών. Στη χώρα αυτά δεν θα έπρεπε να είναι ειδήσεις η εφαρμογή του νόμου, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και με την κυβέρνηση αυτή όπως απέδειξε και σε άλλες περιπτώσεις δεν θα υπάρχει καμία υποχώρηση στην εφαρμογή του νόμου για όλους και σε κάθε περίπτωση. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση ούτε σε αυτή την περίπτωση πριν και πάνω από όλα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας αλλά και την αξιοπρέπεια του συνόλου τω εργαζομένων.