Τα ύστερα του κοινοβουλευτισμού ήρθαν στη Βουλή. Πραξικόπημα εναντίον του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών μετά τη δήλωση που έκανε το πρωί ο Βασίλης Στίγκας εναντίον του βουλευτή του κόμματος Κώστα Φλώρου.

Ο Κ. Φλώρος είχε αναφέρει το πρωί της Πέμπτης (27/07) πως «η μοναδική ελπίδα είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Και μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται τροπολογία κατά του Κασιδιάρη. Αφήστε τα αυτά, αφήστε τους πολίτες να ψηφίζουν ελεύθερα. Το Σύνταγμα επιβάλλει υποψηφιότητες χωρίς περιορισμούς».

Εννέα από τους 12 βουλευτές του κόμματος καταδικάζουν με γραπτή δήλωσή τους «τις αντιδεολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος σε βάρος του συναδέλφου τους Κώστα Φλώρου». Όπως αναφέρουν, «ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι' αυτό άλλωστε εκλεγόμαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριάσεις και διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας». Την επιστολή υπογράφουν οι 9 από τους 12 βουλευτές του κόμματος, με επικεφαλής τον Γιάννη Δημητροκάλη, γραμματέα της ΚΟ.

Δείτε βίντεο:


Να θυμίσουμε πως ο Βασίλης Στίγκας είχε δηλώσει πως «θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτό το οποίο ανέφερε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής μου για τον κύριο Κασιδιάρη, δεν ήμουνα ενήμερος. Και από τη στιγμή που κάποιος βουλευτής μου λειτουργεί αυτοβούλως πρέπει να πάρω κάποια μέτρα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη και αναμένεται να διαγράψει τον βουλευτή του από την Κ.Ο. του κόμματος.

Να σημειώσουμε πως από το πρωί στις 11 που έγινε το περιστατικό μέσα στην Ολομέλεια οι διεργασίες και οι συζητήσεις ήταν έντονες στο γραφείο της Κ.Ο. του κόμματος και όλοι περίμεναν τη διαγραφή του Κ. Φλώρου. Όπως όλα δείχνουν, έγινε το πρωτοφανές σχεδόν η πλειοψηφία μιας κοινοβουλευτικής ομάδας να καταδικάζει και να βγάζει έκπτωτο τον επικεφαλής του κόμματος.

Η επιστολή τους: 

epistoli_spartiates_stigkas