Τελειωμό δεν έχουν αυτές τις ημέρες οι κόντρες και οι εντάσεις την Ολομέλεια της Βουλής.

Άγριο τσακωμό είχαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον αρχηγό των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, με αφορμή όσα είπε χθες στην Ολομέλεια ο υπουργός Εργασίας για τον αφανή πρόεδρο των Σπαρτιατών, Ηλία Κασιδιάρη.

«Έχει ξεπεράσει κάθε δική μου φαντασία το φαινόμενο Σπαρτιάτες. Οφείλω να πιστώσω στον Κασιδιάρη ότι έβαλε ένα άγνωστο κόμμα στη Βουλή», επέμεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους βουλευτές του Βασίλη Στίγκα να φωνάζουν σε υψηλούς τόνους.

*Διαβάστε εδώ: Στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς - Θα καταψηφίσει την τροπολογία

«Να τα πείτε στον αρχηγό σας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Παραδέχθηκε ο κ. Στίγκας από το βήμα, ότι άλλος είναι ο αρχηγός σας. Αυτά είναι αδύνατο να μην γίνουν αντιληπτά από το Δικαστήριο. Η ομιλία σας στη Βουλή εκείνη την ημέρα θα είναι ο λόγος για να εκπέσετε», επέμεινε για να προσθέσει πως «για τα 40 χιλιάρικα έγινε η ιστορία, οι δήθεν πατριώτες τσακώθηκαν για τα λεφτά, όλη η Ελλάδα το ξέρει».

Τότε όρθιοι όλοι οι Σπαρτιάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται, με τον Πέτρο Δημητριάδη να παραμένει όρθιος φωνάζοντας «είσαι ψεύτης», από τα έδρανά τους προς τον υπουργό Εργασίας.


Ο διάλογος που ακλούθησε μεταξύ Γεωργιάδη και Στίγκα

Άδωνις Γεωργιάδης: Να καταλάβουν αυτοί που παρασύρθηκαν, να πω και ότι κάποιοι είχαν αγνά πατριωτικά αισθήματα. Όπου ακούν πολλά κεράσια να κρατούν μικρό καλάθι, 40.000 ευρώ άξιζε ο πατριωτισμός σας. Ο αρχηγός σας είναι ο Κασιδιάρης, κακώς είστε στο Κοινοβούλιο.

«Ψεύτη, αισχρό, συκοφάντη και κωλοτούμπα», τον αποκάλεσε ο Βασίλης Στίγκας και τον κάλεσε να πάρει θέση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βασίλης Στίγκας: Δεν σας συνιστώ να ξαναπιάσετε τους Σπαρτιάτες στο στόμα μας. Πουλήσατε τον Καρατζαφέρη που σας έδωσε ψωμί να φάτε. Δεν είναι κακό ότι ο έγκλειστος μας στήριξε. Εσείς έχετε κονέ με το ΚΚΕ. Θα μαζεύετε τη γλώσσα και το στόμα σας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάποια χορδή σας πάτησα και κάνατε έτσι, με είπατε ψεύτη και κωλοτούμπα. Με λένε Κομανέτσι, φασίστα, νανογιλέκο κι εγώ ξαναπαίρνω 70.000 σταυρούς, οι ψηφοφόροι μου δεν επηρεάζονται από τα άρθρα της δημοκρατίας που με έχει κάθε μέρα πρωτοσέλιδα. Α, είναι ηλίθιοι οι ψηφοφόροι. Είπατε ότι δεν είπαμε στον λαό για το γάμο των ομοφυλόφιλων. Δεν είχαμε ποτέ κόμμα με ομοφικά χαρακτηριστικά; Ο κ. Σταμάτης είχε πάει στο Gay-Pride, σεβόμαστε ανθρώπινα δικαιώματα, δεν διακρίνουμε. Και για αυτό ακριβώς μας ψήφισαν.