Η διαφαινόμενη υπεροχή της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει εσωκομματικές διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όλοι αναζητούν έναν ρόλο την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι πληροφορίες μιλούν, μάλιστα, για τη δημιουργία μιας νέας τάσης με την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Αντώνη Κοτσακά. Το παράδοξο σε αυτό το σενάριο είναι ότι τα στελέχη αυτά εμφανίζονται να προκρίνουν τον Σωκράτη Φάμελλο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι δύο από τους τρεις προέρχονται από τη ΡΕΝΕ, στην οποία βρίσκεται και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος εσωκομματικός προσανατολισμός τους οφείλεται στο γεγονός ότι ο Διονύσης Τεμπονέρα δεν εμφανίζεται πρόθυμος να προχωρήσει στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα σενάρια τον θέλουν να ενδιαφέρεται για τη θέση του γενικού γραμματέα της Κουμουνδούρου.

Έτσι, λέγεται ότι τα στελέχη αυτά έχουν αποφασίσει να πιέσουν τον Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να μπει στη διεκδίκηση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από την παρουσία του στη Βουλή μέχρι τώρα.

Πληροφορίες έλεγαν μάλιστα ότι και ο ίδιος εμφανιζόταν να το συζητάει, καθώς όσοι του το πρότειναν του έθεταν ως δέλεαρ το γεγονός ότι θα μπορούσε να ηγηθεί της προεδρικής ομάδας. Κάποιοι μάλιστα υποστήριζαν ότι, εάν ο Σωκράτης Φάμελλος αποδεχόταν να μπει σε αυτή τη μάχη, θα μπορούσε να φέρει την απόσυρση του Νίκου Παππά από την κούρσα της διαδοχής.

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε ωστόσο προσωρινά το θέμα της διεκδίκησης της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του έκλεισε το θέμα, καθώς ανέφερε πως είναι πολύ μεγάλη η τιμή, αλλά και η ευθύνη του ρόλου του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε: «Για ένα ευρωπαϊκό και οικολογικό κόμμα που έχουμε ανάγκη στη χώρα μας, είναι πολύ σημαντικό μέσα από τον ρόλο του προέδρου της Κ.Ο. να υπηρετήσω τη σοβαρότητα και την ενιαία έκφρασή μας. Υπηρετώ αυτή τη θέση, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει τόσο πυκνό κοινοβουλευτικό έργο, και δεν σκέφτομαι καμία προσωπική εμπλοκή. Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπηρετούμε το ενιαίο κόμμα, αλλά και τις διεργασίες για την εκλογή νέας πολιτικής ηγεσίας».

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν, πάντως, ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να βρεθούν απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου, καθώς για παράδειγμα η Ρένα Δούρου είναι συνυποψήφια της υποψήφιας προέδρου στη Δυτική Αττική, ενώ ο Παναγιώτης Ρήγας βρίσκεται στα μαχαίρια με τον σύντροφο της υποψήφιας προέδρου, Δημήτρη Τζανακόπουλο, από το βράδυ των εκλογών και μετά το ακραίο επεισόδιο που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους.