Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και τον ενημέρωσε για όλα τα πύρινα μέτωπα και την εξέλιξη των επιχειρήσεων σε αυτά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος ζήτησε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και τόνισε τη στήριξή του σε όσους και όσες επιχειρούν στο πεδίο, συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης και υποστηρίζουν τους πολίτες.

Επίσης, ο κ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή και εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του δήμου και στους εθελοντές. Παράλληλα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος βρίσκεται από νωρίς στο σημείο της πυρκαγιάς στον Νέο Κουβαρά και είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, τον δήμαρχο, στελέχη πολιτικής προστασίας και τους πολίτες.

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε Κορινθία και Βοιωτία βρίσκονται επίσης σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τις δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει το έργο της πυρόσβεσης, η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

Ενημέρωση Μητσοτάκη για τις φωτιές στη χώρα

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώνεται για τα πύρινα μέτωπα από τον Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.