Ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο, στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ότι το κόμμα του ήταν αυτό που πρότεινε το σύμφωνο συμβίωσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο λόγος που δεν προχώρησαν στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει όνομα: «Πάνος Καμμένος».

Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Προστατεύουμε τα δικαιώματα των παιδιών και αποδίδουμε δικαιοσύνη


Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα του κράτους δικαίου, λέγοντας ότι «ο τελικός κριτής της ποιότητας της Δημοκρατίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι η έκθεση κράτους δικαίου της Ε.Ε., που επισημαίνει διαρκή πρόοδο της Ελλάδας». Ακόμη ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εργαλειοποίηση των θεμάτων αυτών, αναφέροντας ότι «η Ιστορία θα γράψει και θα θυμηθεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ ενός ψηφίσματος που ζητεί από την Ευρώπη να κόψει χρηματοδότηση από την Ελλάδα, το οποίο εσείς υποκινήσατε, εσείς συγγράψατε, εσείς το επικαλείστε».

"Πηγαίνατε δημοσιογράφους με χειροπέδες στο Αυτόφωρο"

«Δεν είναι καινούργια η προσπάθεια που κάνετε να παρουσιάσετε μια Ελλάδα διαφορετική. Επιμένετε να διασύρετε τη χώρα σε κάποιους στο εξωτερικό. Αν αρχίσω να θυμάμαι τη δικιά σας εποχή και να αναρωτιέμαι άραγε όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές πρωτοστατούντες αυτής της συμπαθούς Ολλανδής κυρίας, η οποία απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι τώρα όχι κόμμα δεν έχει, δεν έχει χώρα να πολιτευτεί», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πού ήταν όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές όταν πηγαίνατε δημοσιογράφους στο Αυτόφωρο με τις χειροπέδες επί δικών σας ημερών; Όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές όταν στείλατε την υπόθεση Novartis πού ακριβώς ήταν, όταν επιχειρούσατε να χειραγωγήσετε το τηλεοπτικό τοπίο με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες; Πού ήταν όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές όταν καταδικάστηκε ο κύριος Παππάς με 13 μηδέν για παράβαση καθήκοντος πού ακριβώς ήταν; Εδώ δεν τα πήραν χαμπάρι τότε;», επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο, προσθέτοντας «ας μην κοροϊδευόμαστε σχετικά με την πολιτική υποκίνηση αυτών των ψηφισμάτων».

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Επί των ημερών σας πηγαίνατε δημοσιογράφους στο αυτόφωρο | PARAPOLITIKA

Όταν Πολάκης και Καµµένος στοχοποιούσαν δηµοσιογράφους

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ηµέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σηµαία όλα όσα αναφέρει το σχετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποβάθμιση του κράτους ∆ικαίου και της ελευθερίας του Τύπου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ωστόσο, όπως ανέφερε και το Σάββατο ο «Πολιτικός Καφές» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», «κάνουν σαν η χώρα να ιδρύθηκε µόλις προχθές και ο πρώτος πρωθυπουργός της σύγχρονης Ελλάδας να είναι ο Μητσοτάκης».

«Την ίδια ώρα που διατυµπανίζουν δεξιά κι αριστερά το ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος ∆ικαίου στην Ελλάδα, που δήθεν κατασπαράσσεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άκη Σκέρτσο και πιθανολογώ και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ακούµε τον υπαρχηγό του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Παύλο Πολάκη, να προειδοποιεί µε φυλακίσεις τους πολιτικούς του αντιπάλους, υπό την προϋπόθεση ότι η επόµενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να αλλάξει τη δοµή της ανεξάρτητης ∆ικαιοσύνης», έγραφε χαρακτηριστικά ο «Πολιτικός Καφές».

∆ιαβάζοντας τα περί ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, η στήλη υπενθυμίζει τα όσα γίνονταν επί των ηµερών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τότε που οι Πάνος Καµµένος και Παύλος Πολάκης, σχεδόν καθηµερινά, προσπαθούσαν να «εξοντώσουν» τους δημοσιογράφους. Σε συνέντευξη Τύπου ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε απειλήσει να χώσει τρία µέτρα κάτω από τη γη δηµοσιογράφους, ενώ είχε χαρακτηρίσει τα κανάλια βοθροκάναλα. Την ίδια ώρα που ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα, υπουργός Άµυνας, Πάνος Καµµένος, προσπαθούσε µε αγωγές και µηνύσεις να εξοντώσει κάθε ενοχλητική φωνή. Ηταν µια περίοδος κατά την οποία πραγµατικά παραβιάστηκε κάθε έννοια του κράτους ∆ικαίου.

Διαβάστε εδώ: Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ "βίαζε" το κράτος ∆ικαίου: Οι συλλήψεις των δημοσιογράφων, οι απειλές του Πολάκη και η Δικαιοσύνη του Μίμη