Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπήκε τόσο το σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό όσο και οικία της αδελφής της Μανταλένας στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από σχετικό ένταλμα των βελγικών αρχών είναι σε εξέλιξη έρευνες στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο σπίτι της στο Ψυχικό με τη συνδρομή στελεχών της οικονομικής αστυνομίας.

Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας να κάνουν έρευνες, κατάσχοντας υπολογιστές μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι η Εύα Καϊλή, με απόφαση εισαγγελέα, θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα στις χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εύας Καϊλή, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, «την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ' οίκον έρευνες στην οικία της κ. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί!

Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνά τους, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με το γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο!

Τέλος, δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στην Αθήνα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 29/06/2023