Από το «γαλάζιο» κάστρο της Λακωνίας έκανε την επανεκκίνηση σήμερα της καμπάνιας του για την τελική ευθεία των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας του τριήμερου εθνικού πένθους λόγω της απώλειας πολλών δεκάδων ανθρώπινων ζωών στο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου. «Γαλάζιοι» επιτελείς προϊδεάζουν, δε, για ένα «σφιχτό» πρόγραμμα περιοδειών, συνεντεύξεων και παρεμβάσεων τις τελευταίες επτά «ωφέλιμες» ημέρες του προεκλογικού αγώνα, που άρχισα το Σάββατο, 17 Ιουνίου.

Μετά την περιοδεία του σε Γύθειο και Σπάρτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχωρεί αύριο διακαναλική συνέντευξη στο Λαύριο, όπως έγινε και προ των εκλογών του Μαΐου. Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Φιλιππιάδα και Ιωάννινα.

Τρίτη και Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα περιοδεύσει σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, ενώ το βράδυ της Τετάρτης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με θέα τον Θερμαϊκό. Την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει εντός Λεκανοπεδίου, ενώ την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ ρίχνει την αυλαία και αυτής της προεκλογικής περιόδου, από το Σύνταγμα αυτή τη φορά, με τους διοργανωτές να υπόσχονται πέραν της καθαυτής ομιλίας και... εκπλήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, στο finish της προεκλογικής περιόδου ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προγραμματίσει, μεταξύ άλλων, να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και Mega.

Στοχοπροσήλωση

Στην Πειραιώς δεν κουράζονται να επισημαίνουν τις τελευταίες ώρες πως αντίπαλος τους δεν είναι κάποια άλλη πολιτική δύναμη, αλλά τα «προβλήματα των πολιτών και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα», σκιαγραφώντας εμμέσως πλην σαφώς και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τα τελευταία κρίσιμα 24ώρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μικροκομματικές και στείρες -όπως χαρακτηρίζονται- αντιπαραθέσεις, καθώς δεν επιθυμεί μεταξύ άλλων να... πριμοδοτήσει ούτε τον Αλέξη Τσίπρα ούτε και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης θα αναδεικνύει στις επόμενες τοποθετήσεις του τις «γαλάζιες» προγραμματικές δεσμεύσεις σε τομείς, όπως η Οικονομία, η Υγεία και η Δικαιοσύνη, αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, στην αναμόρφωση του ΕΣΥ και τη ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, που αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας.

Υψηλό συμβολισμό, εξάλλου, έχει η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη το Σάββατο στο συντηρητικό κατά βάση Νομό της Λακωνίας, με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ να αναζητούν ζωτικό χώρο, ου μην και την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Μήνυμα εκπέμπει και η επιλογή της Πειραιώς να διοργανώσει στο Σύνταγμα αντί του Θησείου την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, εκτιμώντας ότι το 40%+ που πέτυχε στις εκλογές του Μαΐου ευνοεί μια μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή», το Σάββατο 17 Ιουνίου