Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις στελεχών του που επιρρίπτουν ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου άσκησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον ισχυρισμό της κυρίας Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εσείς τους πνίξατε με τις αποτροπές», ο κύριος Βορίδης τόνισε πως «αυτά είναι ταυτοτικά ζητήματα για αυτή τη μορφή της Αριστεράς, δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό, είναι κομμάτι της ταυτότητάς τους, κομμάτι της άποψής τους».

Αναφερόμενος στη ναυτική τραγωδία, ο κύριος Βορίδης τόνισε ότι τέτοια φρικτά ναυάγια συμβαίνουν, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως πρέπει να μπορούμε να διασώσουμε ό,τι μπορούμε να διασώσουμε, αλλά πάντως τα σύνορα φυλάσσονται και δεν μπορούν να είναι διάτρητα.

«Η νόμιμη οδός μετανάστευσης δεν μπορεί να ικανοποιήσει εκατομμύρια αιτήσεις»

Απαντώντας στη χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με μια αίτηση θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης, ο κύριος Βορίδης τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν και να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

«Υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης, προφανώς η νόμιμη οδός δεν μπορεί να ικανοποιήσει εκατομμύρια αιτήσεις. Ωστόσο επειδή στον ΣΎΡΙΖΑ θέλουν να ακολουθήσουν μη νόμιμες οδούς μετανάστευσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι δεν γίνεται να καταργηθούν τα σύνορα και όποιος θέλει όποτε θέλει να μπαίνει στη χώρα μας».