Τα ξίφη τους για τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας διασταύρωσαν στο πλατό της ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Έτσι, μεταξύ των θεμάτων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό στο τραπέζι έπεσαν και τα θέματα του πρωτογενούς τομέα, που όπως φάνηκε δεν ήταν το «ατού» του Νίκου Παππά.

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στα «καλά νέα» στην παραγωγή, επισημαίνοντας ότι το 2019 έκλεισε με ρεκόρ εξαγωγών για τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, την στιγμή που η φετινή χρονιά «τρέχει» με νέο ρεκόρ στις εξαγωγές πορτοκαλιών, κερασιών, ακτινιδίων, ρυζιών και σιταριών, «γεγονός το οποίο δείχνει τον δυναμισμό του πρωτογενούς τομέα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός.

Αντίλογο στα στοιχεία που παρουσίασε ο Μάκης Βορίδης έφερε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για «κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης» συμπληρώνοντας ότι τα ελληνικά προϊόντα έμειναν στα αζήτητα.

Ο Μάκης Βορίδης αστραπιαία σήκωσε το γάντι και ζήτησε από τον κ. Παππά να εξηγήσει σε ποια είδη αναφέρεται, με τον Νίκο Παππά να χάνει τα λόγια του και να απαντά «τα πάντα».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς είπε ότι στα αζήτητα «βρήκε» το λάδι, με τον αρμόδιο υπουργό να απαντά ότι η τιμή του ελληνικού λαδιού μετά από δύο χρόνια μεγάλης εμπορικής δυσκολίας, σημειώνει άνοδο.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτα φορά που ο Μάκης Βορίδης «ταπώνει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 33' και μετά: