Την πεποίθησή του ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επιτελέσει τα νέα της καθήκοντα εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. 

«Έχει την εμπειρία μιας διακεκριμένης δικαστικού. Οι νομικοί εν γένει, οι δικαστικοί ειδικώς είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι πεπαιδευμένοι, είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμπειρία ζωής γιατί έχουν χειριστεί πάρα πολλά πράγματα, έχουν περάσει υποθέσεις από τα χέρια τους και επομένως θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο να επιτελέσει τα καθήκοντα του προέδρου της Δημοκρατίας με απόλυτη επιτυχία» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία, είπε ότι θα μπορούσε να σχολιαστεί αν δεν είχε δηλώσει την πρόθεσή του ο κ. Σαμαράς.

«Ο κ. Σαμαράς με την επιστολή διευκρίνισε την πρόθεσή του άρα δεν αφήνει περιθώρια σχολιασμού. Αν κάποιος ήθελε να πει κάτι ή να αφήσει κάποια σκιά δεν θα δήλωνε ότι θα στήριζε την υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου. Δήλωσε αυτό άρα δεν αφήνει περιθώρια.»

Ερωτηθείς αν μπαίνουμε σε μια περίοδο ευρύτερων συναινέσεων μετά και τη διευρυμένη εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου, ο υπουργός δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη. «Δεν το πιστεύω καθόλου. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να δει κανείς τα μείζονα διακυβεύματα γιατί εκεί διαμορφώνονται οι πραγματικές πολιτικές και διαχωριστικές γραμμές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή δεν έχει χαρακτηριστικά παρεμβατικά στην ουσία των ρυθμίσεων αλλά είναι περισσότερο ένα συμβολικό αξίωμα το οποίο προσπαθεί να ενοποιήσει το έθνος και να αρθεί πάνω από τις αντιπαλότητες της κοινωνίας των πολιτών άρα δεν είναι εκεί το σημαντικό ούτε εκεί θα διαμορφωθούν τα πεδία της αντιπαράθεσης. Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι οι πραγματικές μεγάλες, σαφείς, καθαρές διαχωριστικές γραμμές απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στη λογική που ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί είναι απολύτως υπαρκτές, παραμένουν και θα γίνονται όλο και πιο διακριτές σε συγκεκριμένα σημεία. Δείτε π.χ. μια μεγάλη τομή η οποία γίνεται τώρα με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση όπου για πρώτη φορά η ανώτατη εκπαίδευση αξιολογείται και συνδέεται η αξιολόγηση της με τη χρηματοδότηση. Να μια μεγάλη καθαρή διαχωριστική γραμμή. Το ζήτημα πάντα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, μια μεγάλη, καθαρή διαχωριστική γραμμή σε μεγάλα διακυβεύματα άρα λοιπόν αυτό είναι που θα δίνει τον τόνο και θα καθορίζει το πώς θα πορευόμαστε από εδώ και πέρα. Μετά βεβαιότητας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει, με την πρώτη ευκαιρία ρέπει στον λαϊκιστικό του εαυτό, στην λαϊκιστική του ταυτότητα.»

Για τον κ. Παυλόπουλο, ο υπουργός είπε ότι υπήρξε ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με τη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του υπουργείου: «Αστεία πράγματα. Σε επίπεδο στελεχών ΣΥΡΙΖΑ με εξαίρεση της κ. Τελιγιορίδου ουδείς έτερος ασχολήθηκε με το θέμα αντιλαμβανόμενος το πόσο ήσσονος σημασίας ήταν. Έχει ενδιαφέρον ότι πράγματι δημιουργήθηκε ο κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να σπινάρουν αυτό το πράγμα αλλά προφανώς όχι μόνο τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως προκάλεσε και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Προφανώς η κοινωνία μας ακόμα παραμένει τραυματισμένη από τα χρόνια της κρίσης και ο κοινωνικός αυτοματισμός εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ έντονος ακόμα και για αστεία πράγματα. Δηλαδή μιλάμε για μια εκδήλωση ενός μεγάλου φορέα που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και κάνει μια 'εταιρική' εκδήλωση για τους εργαζόμενους αυτούς. Είπαμε να κάνουμε μια εκδήλωση από ένα κονδύλι το οποίο υπάρχει για αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις, είναι μέσα στον προϋπολογισμό μου.»

Αναφερόμενος στην απόφασή του να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εκδήλωση: «Η πράξη μου έχει ένα συμβολισμό να δείξω τη μικρότητα της κριτικής. Δηλαδή 'ρε φίλε έκανες τόσο χαμό για τις 12.000 εντάξει, δεν τα βάζει το υπουργείο, τα βάζω εγώ'. Γιατί είναι ένα ποσό που δεν δικαιολογεί τη συζήτηση για έναν σκοπό που ομοίως δεν δικαιολογία τη συζήτηση. Θεωρώ ντροπή το να συζητάμε τόσο έντονα, με τέτοια οξύτητα ένα τέτοιο θέμα. Το θεωρώ ντροπή. Είπα ότι τα χρήματα τα βάζω εγώ και επειδή εγώ έχω πάρει αποζημίωση από τον Καμμένο γιατί είχε ισχυριστεί, σε εκπομπή που είχε κάνει στον κ. Παπαδάκη, ότι εγώ είχα εμπλακεί στην υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα με δόλιο τρόπο προσπαθώντας να κατευθύνω την τότε πολιτική ηγεσία στο να κάνει σκάνδαλα σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων. Για αυτές τις αναφορές ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε, αναγνωρίστηκε η προσβολή της προσωπικότητάς μου και υποχρεώθηκε να με αποζημιώσει καταβάλλοντας ένα ποσό, το οποίο και κατέβαλλε. Είπα λοιπόν ότι από αυτό το ποσό το οποίο έχω πάρει ένα μέρος του θα το δώσω υπέρ αυτού του σκοπού, για να κάνουν πίτα και μια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση οι εργαζόμενοι στο υπουργείο.»