Εως τις εκλογές της 21ης Μαΐου η εικόνα που είχαμε για τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν πάνω-κάτω η ίδια. Περιοδείες, ομιλίες, επισκέψεις, χειραψίες, συζητήσεις με πολίτες και φορείς, τα γνωστά. Σε αυτές τις εκλογές όμως μέσα από τα πρωτότυπα, για την πολιτική επικοινωνία στην Ελλάδα, βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΤikTok είδαμε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες σε μια προεκλογική περιοδεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ μοιράζεται στον λογαριασμό του στην «τηλεόραση των νέων» backstage στιγμιότυπα από τη δραστηριότητά του, με πρωταγωνιστή κυρίως τον ίδιο και σε πολλές περιπτώσεις και τα παιδιά του, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη μικρότερη Δάφνη.

Για την αδυναμία του στα παιδιά και το ιδιαίτερο δέσιμο με τον θεσμό της οικογένειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει πολλές φορές, ωστόσο αν παρακολουθήσει κανείς τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok ανακαλύπτει άγνωστες πτυχές τού τέως πρωθυπουργού, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον γιο του, Κωνσταντίνο, τον «buddy» του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος, αν και όπως και οι αδελφές του ζει στο εξωτερικό, ήρθε στην Ελλάδα για την προεκλογική περίοδο, συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις περιοδείες και τις επισκέψεις του σε ολόκληρη τη χώρα.

Στα behind the scenes πλάνα που βλέπουμε στα social media του Κυριάκου Μητσοτάκη ο 25χρονος Κωνσταντίνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλοτε του τσιμπάει τα μάγουλα -το έκανε στη συνέχεια και στις Σοφία και Δάφνη-, άλλοτε τον αγκαλιάζει σφιχτά -τη βραδιά της 21ης Μαΐου μετά την ανακοίνωση του σαρωτικού για τη ΝΔ εκλογικού αποτελέσματοςκαι γενικά έχουν χτίσει μια μοναδική σχέση πατέρα - γιου.

12

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε έχει πει για τον μοναχογιό του ότι αποτελεί τον αυστηρότερο κριτή του, ενώ έχει παραδεχτεί ότι έχει πολλά στοιχεία που του θυμίζουν τον πατέρα του, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς ο Μητσοτάκης Jr εκτός από το όνομα του παππού, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, έχει κληρονομήσει και το χιούμορ του. Το διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι στη συνέντευξη του τέως πρωθυπουργού στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», όπου ο Κωνσταντίνος έκανε μια μουσική παραγγελιά στη Ναταλία Γερμανού για τον πατέρα του, ζητώντας να παίξει on air η μουσική υπόκρουση από το «Star Wars», που αποτελεί και τον ήχο κλήσης στο κινητό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Κωνσταντίνος είναι και το γούρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τον συνόδευσε στην κάλπη του Μαΐου του 2019, όταν πήγαν να ψηφίσουν στο Περιστέρι τότε, αλλά και στις τελευταίες εκλογές μαζί με την αδερφή του Δάφνη, όπου ψήφισαν οικογενειακώς στην Κηφισιά. Και επειδή ο Κωνσταντίνος καθυστέρησε πίσω από το παραβάν, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε με χιούμορ: «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο τους σταυρούς».

Και τα τρία παιδιά του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη διατηρούν ιδιωτικούς τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο όσοι είναι στη λίστα ακολούθων του Κωνσταντίνου παρατηρούν ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι ιδιαιτέρως ενεργός, προβάλλοντας τις δράσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις συγκεντρώσεις του πατέρα του. Μάλιστα στις περισσότερες δίνει και ο ίδιος το «παρών», με όσους τον έχουν συναντήσει να κάνουν λόγο για έναν μετρημένο και συνειδητοποιημένο νέο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 8/6