Το Σάββατο 22 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11 το πρωί θα περάσει το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, όπου θα συναντήσει την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου. Το επόμενο βήμα η διάλυση του Κοινοβουλίου. Ο φρούραρχος της Βουλής θα θυροκολλήσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης στο περιστύλιο της Βουλής, και από εκείνη την στιγμή ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος έως τις κρίσιμες κάλπες της απλής αναλογικής.

Μια ιδιόμορφη προεκλογική περίοδος που δεν θα λήξει στα αποτελέσματα της βραδιάς της 21ης Μαΐου, καθώς αναμένεται να χρειαστεί οι πολίτες να ξαναβρεθούν πίσω από τα παραβάν, στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβερνητικό σχήμα.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών την τελευταία μέρα πριν την επίσημη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, καθώς οι επιλογές των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη ένα 24ωρο πριν ανέβει αυλαία της προεκλογικής περιόδου ενέχουν ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στη Μεσσηνία. Ένα από τα γαλάζια κάστρα και την ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπου στις εθνικές εκλογές του 2019 η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό της τάξεως του 44,3% και σημείωσε διαφορά περί τις 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (30,6%).

«Η Μεσσηνία στέλνει το μήνυμα της μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα μίλησε , στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη», κάνοντας λόγο για «μία ανεκπλήρωτη προσδοκία δεκαετιών έρχεται να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να έχουμε εντός των επομένων ετών σύγχρονο και ασφαλή δρόμο».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο δρόμος αυτός δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να δρομολογηθεί χωρίς το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά. «Είναι δικό του έργο σε μεγάλο βαθμό. Ήταν αυτός ο οποίος σε πολύ δύσκολες συγκυρίες ωρίμασε τις μελέτες», συμπλήρωσε, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει μέσα στην επόμενη τετραετία.


Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεύμα Μητσοτάκη – Σαμαρά σε κεντρικό εστιατόριο της Καλαμάτας.


Επιπλέον, στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», την «ραχοκοκαλιά» της Πελοποννήσου.

Για όσους αρέσκονται στη σημειολογία εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να εκκινήσει την επίσημη προεκλογική περίοδο. Πρώτος σταθμός; Φυσικά τα Χανιά, η γενέτειρα των Μητσοτάκηδων.

Μετά την επίσκεψη στην πρόεδρο ο Μητσοτάκης δίνει το σήμα για τη νίκη και την πολυπόθητη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί το πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση.
Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία στην πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλαιό Λιμάνι Χανίων. Την επομένη θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.
kiriakosMi3_2

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε και τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1 ότι: «Τα Χανιά θα κάνουν τη μεγάλη έκπληξη στις επερχόμενες εκλογές, η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στην περιοχή».

Στον Σολτς ο Τσίπρας - Σε Χαλκιδική και Θέρμη το Σάββατο

Εκτός συνόρων πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία ημέρα πριν την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου.

3825225
Από το Βερολίνο και την έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπου συνάντησε τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε την ατζέντα της Κουμουνδούρου για προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ επεσήμανε τους κινδύνους τα ανόδου της ακροδεξιάς.

«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το σχέδιό μου για μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάταξης της οικονομίας και της στήριξης της κοινωνίας. Που θα επαναφέρει στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Ένα σχέδιο που στόχο έχει τη μείωση των ανισοτήτων» ανέφερε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της επίσημης προεκλογικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα περιοδεύσει το Σάββατο.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Σάββατο τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία το απόγευμα στο Brunch Box.

Με τον γιο του Λαμπράκη στις φυλακές Ωρωπού - Περιοδεία στην Καρδίτσα το Σάββατο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε μια συμβολική επίσκεψη στις φυλακές Ωρωπού, τόπο κράτησης και μαρτυρίου εκατοντάδων αγωνιστών τα χρόνια της χούντας, λόγω της θλιβερής επετείου του πραξικοπήματος. Στο πλευρό του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος αγωνιστή της δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται να είναι σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Εν συνεχεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε ομιλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, από όπου κάλεσε τον ελληνικό λαό «να πάρει μια γενναία απόφαση Αλλαγής, για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να πάμε σε μια εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».
3825926
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρέστη η Ελένη Χρονοπούλου, κάνοντας την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για κακοποίηση εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί την Καρδίτσα και θα μιλήσει σε μέλη και φίλους του κόμματος, σε κεντρικό καφέ της πόλης.