Η «Απογευματινή» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά, με τη βοήθεια του καθηγητή φορολογίας Γιώργου Χριστόπουλου, το πιο «δυνατό χαρτί» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν… διάβασε ούτε ο Τσίπρας ούτε τα άλλα κόμματα, για το οποίο φρόντισε όμως να ενημερώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάθε Έλληνα και κάθε νοικοκυριό!

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόπουλος αποδεικνύει με συγκριτικά στοιχεία τη μεγάλη φοροελάφρυνση που εξασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ σε όλους τους φορολογούμενους και την οποία είδαν στο πορτοφόλι τους, την ώρα που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε στις πλατείες ότι «στενάζουν οι Έλληνες!».

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έβλεπε τι συνέβαινε στην κοινωνία, δεν άκουγε, γενικώς δεν μπορούσε να αντικρίσει την πραγματικότητα, γιατί η κομματική «θολούρα» έκοβε από τα στελέχη της Κουμουνδούρου την οικονομική… ορατότητα! Ανεξάρτητα από τις απανωτές κρίσεις, ήταν όντως μεγάλη η μείωση φόρων σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Χριστόπουλος «τα χρήματα αυτά μπήκαν στην τσέπη των Ελλήνων».

Παράλληλα και η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου τονίζει ότι «το αποτύπωμα αυτών των ευνοϊκών ρυθμίσεων οδήγησε σε αύξηση του εισοδήματος, εξέλιξη που την αντελήφθησαν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες!».

Μετρήσιμη επιτυχία

Συνεχής καταγράφηκε η μείωση φόρων από πλευράς ΝΔ στο εισόδημα και στην περιουσία όλων των Ελλήνων, εργαζομένων, συνταξιούχων, επαγγελματιών, νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων. Είχαμε λοιπόν την τελευταία τετραετία αύξηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και ταυτόχρονα μείωση ή πλήρη κατάργηση φόρων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε γενναίες περικοπές, με κυριότερες τις: κατάργηση έκτακτης εισφοράς σε όλους τους Έλληνες, μείωση φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 22%, τρεις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ΕΝΦΙΑ 35%, τέλος η διπλή εισφορά επαγγελματιών, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος με ρήτρα εργασίας, κατάργηση του «πέναλτι» στα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα, μείωση προκαταβολής φόρου από 55%-80%, μηδέν φόρος γονικών παροχών έως 800.000 ευρώ, μείωση φόρου έως 10.000 ευρώ από 22% σε 9%, μείωση ΦΠΑ σε σερβιριζόμενα είδη, επαναφορά έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου 3%, κατάργηση τεκμηρίων σε πληττόμενους.

Στατιστική

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η «γαλάζια» κυβέρνηση στήριξε φορολογικά τους Έλληνες με κάθε δυνατό τρόπο. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σαφή τρόπο επισημαίνει: «Η μείωση φόρων, η αύξηση του εισοδήματος, η στήριξη των Ελλήνων είναι το παν για μας»! Η πραγματική αύξηση του εισοδήματος, παρά τις πολλαπλές δυσχέρειες, αποτελεί γεγονός που αποδέχονται όλοι οι οικονομικοί παρατηρητές. Η «Α» παραθέτει σήμερα όλα τα σχετικά στοιχεία (βλ. σχετικούς πίνακες).




Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 28/5