Την μεγάλη έκπληξη των εκλογών έκανε το ΠΑΣΟΚ, όπου συνολικά σε έξι περιφέρειες της χώρας κατετάγη στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο και σε περιπτώσεις όπως αυτή της Κρήτης, του στέρησε την έδρα!

Ειδικότερα, πέραν του Λασιθίου που το ΠΑΣΟΚ με 21,47% βγήκε δεύτερο κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 17,76%, η μεγάλη έκπληξη έγινε στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ που το 2019 κατέγραψε 9,82% και την τρίτη θέση κατόρθωσε να συγκεντρώσει το 21,47% των ψήφων, αφήνοντας το κόμμα της Κουμουνδούροου στην τρίτη θέση με 21,03%
, όταν το 2019 είχε καταγράψει 37% και την πρώτη θέση στην περιοχή!

Θυμίζουμε πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο άφησε στην τρίτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άφησε και εκτός Βουλής τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, παίρνοντας ξανά την μία εκ των δύο εδρών της περιοχής, μετά το 2012.




«Καταφέραμε το ακατόρθωτο»

Τα τέσσερα αυτά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ εργάστηκε μεθοδικά, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, Μιχάλη Σαρρή. Ο ίδιος μιλώντας στα parapolitika.gr τόνισε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βλέπουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ μετά από έντεκα χρόνια να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο Ρέθυμνο. Η συνολική προσπάθεια όλων των υποψηφίων της Κοτζανάκη Κασσάνδρας, της Μιχάλας Ελευθερίας, του Σκουντή Βασίλη και του Χνάρη Μανώλη, μαζί με την Νομαρχιακή Επιτροπή, τις Δημοτικές Οργανώσεις και τους ψηφοφόρους μας κατάφεραν στο Ρέθυμνο το ακατόρθωτο. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στο Μανώλη Χνάρη τον νέο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ρέθυμνο».

Βουλευτής για το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε ο Μανώλης Χνάρης, όπου κατέγραψε 4.963 ψήφους, ενώ επίσης καλή καταγραφή κάνανε και οι έτεροι υποψήφιοι, Κοτζανάκη Κασσάνδρα, Μιχάλα Ελευθερία και Σκουντής Βασίλης.




Φωτογραφίες και βίντεο: neakriti.gr