«Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στις Σέρρες θα του γυρίσει μπούμερανγκ», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή η υποψήφια βουλευτής Σερρών με τη ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Κληθείσα να σχολιάσει την  υποψηφιότητα του κ.Τσίπρα στις Σέρρες με το σκεπτικό να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών

Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Αν έβλεπε κανείς τις εικόνες από την προεκλογική του ομιλία  ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ήδη μια πρώτη απάντηση από την επιλογή του να έρθει στις Σέρρες ως υποψήφιος.

Θέλω να απαντήσω στον κ. Τσίπρα ότι και οι Σερραίοι αλλά και όλοι οι Νέοδημοκράτες δεν έχουμε ευτυχώς τον ίδιο αξιακό κώδικα με τον κ.Τσίπρα ο οποίος προφανώς πολύ εύκολα ξέχασε τους ανθρώπους που έκαψαν στο Μάτι και δεκαπέντε μέρες μετά το Μάτι πήγε διακοπές με τη θαλαμηγό. Επομένως όταν εξαπολύουμε τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις καλό είναι να θυμόμαστε πως έχουμε συμπεριφερθεί πολιτικά στο παρελθόν. Οι Σερραίοι είναι πάρα πολύ ενοχλημένοι από αυτή τη ρητορική του κ.Τσίπρα, θεωρούν ότι τους προσβάλει και ότι πρόκειται για μια χυδαία πολιτική εκμετάλλευση των 57 νεκρών αυτό που κάνει.  

Για την υποψηφιότητα του κ.Καραμανλή

Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Ο κ. Καραμανλής ανέλαβε πολιτική ευθύνη μετά την τραγωδία των Τεμπών, τέτοιο παράδειγμα πολιτικής ευθύνης δεν είναι πολύ σύνηθές στην πολιτική οπότε προφανώς του πιστώνεται θετικά. Δεύτερον ο κ. Καραμανλής όπως και κάθε πολιτικός όπως και κάθε κυβέρνηση κρίνεται συνολικά για το έργο της και ο κ. Καραμανλής συνολικά για την πολιτική του πορεία στο νομό Σερρών. Για αυτή τη συνολική πολιτική του πορεία θα τον κρίνουν και αυτές τις εκλογές. 

Εγώ θεωρώ ότι αυτή η κίνηση του κ.Τσίπρα να έρθει υποψήφιος στην καρδιά της Μακεδονίας, ο άνθρωπος που ξεπούλησε την Μακεδονία με τη Συμφωνία των Πρεσπών όλα αυτά φέρνουν κάποιες ιδιαίτερες συναισθηματικές φορτίσεις στον κόσμο της Μακεδονίας. Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση του θα του γυρίσει μπούμερανγκ και θα δικαιωθεί ακόμα περισσότερο η πολιτική απόφαση και του πρωθυπουργού αλλά και του Κ. Καραμανλή να είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές στις Σέρρες. 

Ερωτηθείσα αν θέματα της Παιδείας θα παίξουν ρόλο στην επιλογή των πολιτών

Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Είναι δείγμα άκρατου πολιτικού λαϊκισμού να κλείνει το μάτι  ο κ. Τσίπρας στους μαθητές που θέλουν να δώσουν λευκή κόλλα και να τους λεει ότι αυτός θα τους περάσει στα πανεπιστήμια και να δείχνει με το λόγο του ότι η έννοια της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης είναι για το καλάθι των αχρήστων. Όταν ακούμε δε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ, τον κ. Ηλιόπουλο, να λεει ότι είναι κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, κατά της βάσης του 10, κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων ξέρετε από τη μια πλευρά τον κατανοώ για να μην πω τον συμπονώ γιατί πρέπει να υποστηρίξει την κομματική γραμμή αλλά επειδή έχει μια θέση και μια σοβαρότητα λόγω της θέσης του  αν αυτά τα πιστεύει ο κ. Ηλιόπουλος γιατί δεν πάει να τα προτείνει και στο Χάρβαρντ;