«Οι πολίτες ΔΕΝ πρέπει να μπουν στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα η επικεφαλής της Πλεύσης ΕλευθερίαςΖωή Κωνσταντοπούλου. Τόνισε πως στόχος του κόμματος αποτελεί να είναι μια πραγματική αντιπολίτευση στην επόμενη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τι έκανε όταν κυβερνούσε. Εκτίμησε πως και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξουν κυβέρνηση ηττημένων, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ανέφερε ότι εάν το κόμμα της εισέλθει στη Βουλή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, υπογραμμίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Επέκρινε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι ψάχνει τρόπο να καθίσει εκ νέου σε υπουργική καρέκλα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η δική μου επιδίωξη και αυτό που η Πλεύση Ελευθερίας προσπαθεί είναι ο κόσμος να μην μπει σε αυτό το ψευτοδίλημμα που του στήνουν δηλαδή Τσίπρας ή Μητσοτάκης, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Η Πλεύση Ελευθερίας υπάρχει για να βγάλει τον κόσμο από το δίλημμα που είναι ψεύτικο γιατί στο τέλος ο κ.Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης αν καταποντιστούν εκλογικά, όπως ελπίζω, θα συνεργαστούν. Η Πλεύση Ελευθερίας υπάρχει ώστε ο κόσμος να ξέρει ότι έχει επιλογή, ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα το οποίο αυτά που λέει τα υπηρετεί και το οποίο στοχεύει στην επόμενη Βουλή να είναι μια πραγματική αντιπολίτευση γιατί εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε κανένα κυβερνητικό σχήμα με αυτούς που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να είναι η φωνή των πολιτών μέσα στη Βουλή και να εγγυηθεί ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα συμβαίνει αυτό που συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια δηλαδή μια εξαιρετικά κακή διακυβέρνηση χωρίς αντιπολίτευση. Γιατί πιστεύουμε το να μην υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα είναι εξίσου κακό και πολλές φορές ακόμα πιο κακό από το να έχει τις κακές κυβερνήσεις που έχει εδώ και δεκαετίες και που έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε αυτή τη φοβερή καταστροφή.

Ερωτηθείσα πως σχολιάζει τη συζήτηση που γίνεται για την ενδεχόμενη άρνηση του κ. Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης ηττημένων

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοροϊδία. Ο κ.Τσίπρας ουσιαστικά προσπαθεί να ξεχάσει ο κόσμος τι έκανε εκείνος όταν κυβερνούσε που κανένα στοιχείο προοδευτισμού και προοδευτικότητας δεν είχαν τα νομοσχέδια που πέρασε. Πιστεύω ότι και οι δύο θα φτιάξουνε κυβερνήσεις ηττημένων γιατί ελπίζω ότι θα είναι και οι δύο ηττημένοι. Το έχουν ξανακάνει το ’11-’12 η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ, το έχει ξανακάνει και ο κ. Τσίπρας όταν χρησιμοποίησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ για να φέρει το τρίτο μνημόνιο άρα και οι δύο θα το ξανακάνουν. Αυτό το οποίο συμβαίνει δυστυχώς εξαιρετικά συχνά είναι ότι προσπαθούν τα κόμματα αυτά να παρακάμψουν τη βούληση του ελληνικού λαού εάν τους μαυρίσουν οι πολίτες θα είναι ακριβώς επειδή δεν τους θέλουν το να προσπαθούν αυτοί να επιβάλλουν τον εαυτό τους και να βρουν τρόπους να υπάρξουν στην κυβέρνηση δείχνει και πόση έλλειψη σεβασμού έχουν για τους έλληνες πολίτες.

Ερωτηθείσα πως κρίνει τη στάση του κ.Ανδρουλάκη και τη θέση του για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υποκριτική διότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει αποποιηθεί την ιστορία και το παρελθόν του κόμματός του εξάλλου και ο ίδιος υπήρξε πολλαπλώς ωφελημένο πρόσωπο, ευρωβουλευτης επί πάρα πολλά χρόνια με υψηλότατους μισθούς την ώρα που το κόμμα του συμμετείχε σε εξαιρετικά επιζήμιες πολιτικές. Ξέρουμε επίσης ότι την κα Καϊλή τη διέγραψε όταν έσκασε η βόμβα της εισαγγελικής έρευνας σε βάρος της ακριβώς όπως έκανε και ο Τσίπρας με το Γεωργούλη. Καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα κόμμα και για μια ηγεσία που κουκουλώνει τα σκάνδαλα. Σαφέστατα γνώριζαν, δεν έκαναν απλώς τα στραβά μάτια απέκρυπταν από το κοινωνικό σύνολο γιατί κάτι το οποίο γνώριζαν και θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε τάχιστες πρωτοβουλίες το απέκρυψαν από τους πολίτες ελπίζοντας ότι δεν θα το μάθουν. Θα πρέπει ο κόσμος να μην ξαναγελαστεί, να μην θεωρήσει ότι ξαφνικά όλοι αυτοί αλλάξανε γιατί τίποτα δεν έχουν αποποιηθεί και τίποτε δεν έχουν καταδικάσει από όλα αυτά που έχουν κάνει και να μην την ξαναπατήσουν οι πολίτες, να μην ξαναξεγελαστούν.

Αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίζομαι πολίτες που βάλλεται και που αφαιρείται η κατοικία τους μέσα από αυτή την εκτρωματική διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμό. Επί Τσίπρα σταματάγαμε τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία και προστατεύαμε τις κατοικίες των ανθρώπων και τρώγαμε χημικά, στη συνέχεια όταν επιβλήθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με το έτσι θέλω αναλάβαμε πρωτοβουλίες για το σταμάτημά τους και πριν από ενάμιση μήνα κάναμε στο ΣτΕ τη δίκη για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών . Είναι μια πρωτοβουλία που είχα αναλάβει το 2018 με την Πλεύση Ελευθερίας και είναι η τελευταία και μοναδική ενεργή πρωτοβουλία σήμερα κατά των πλειστηριασμών και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να είστε βέβαιοι ότι όποια και αν είναι η έκβαση εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και άλλες για την προστασία των πολιτών, το θεσμικό πλαίσιο και το συνταγματικό και υπερνομοθετικό πλαίσιο νομιμοποιούν πάρα πολλές πρωτοβουλίες προστασίας και βεβαίως αν είμαστε στη Βουλή θα είμαστε μια ισχυρή ασπίδα υπεράσπισης του πολίτη και καταψήφισης και παρεμπόδισης της νέας νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς.

Ερωτηθείσα με ποιο τρόπο θα μπορούσε το πολιτικό σύστημα και η εκάστοτε κυβέρνηση να αντιδράσει στο κομμάτι των πλειστηριασμών

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν καλείται να αντιδράσει, καλείται να πράξει. Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει ότι είναι δεμένα τα χέρια του και ότι δεν μπορεί να κανει τίποτα γιατί είναι οι νόμοι Τσίπρα, που πράγματι είναι οι νόμοι Τσίπρα τους οποίους πολλούς από αυτούς τους ψήφισε η ΝΔ όντας αντιπολίτευση τότε, ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε κάλλιστα και θα όφειλε να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες προστασίας της πρώτης κατοικίας. Εξάλλου η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι εγγυημένη από το διεθνές θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο δηλαδή δεν θα προσέκρουε στο νομοθετικό πλαίσιο αντίθετα θα το υπηρετούσε. Επίσης οι εξωτερικοί παράγοντες πολύ συχνά δεν είναι καθόλου εξωτερικοί είναι εσωτερικά κοράκια και σπέκουλα συγκεκριμένων συμφερόντων-αποδείχτηκε αυτό πρόσφατα με τους βουλευτές της ΝΔ που διαγράφηκαν και αποκαλύφθηκαν ότι είχαν σχέση με Funds και με κοράκια- είναι εσωτερικές δυνάμεις που δρουν υπό τον μανδύα των Funds. Η ιστορία των funds είναι ένα κατασκεύασμα πρωτοφανές της διακυβέρνησης Τσίπρα και είναι εξίσου πρωτοφανές ότι δεν έχει μέχρι σήμερα καταργηθεί. Εμεις στη Βουλή εφόσον οι πολίτες μας δώσουν αυτή τη δύναμη θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την κατάργηση αυτού του πλαισίου.

Ερωτηθείσα αν συμμερίζεται τη θέση του ΜέΡΑ 25 ότι είναι υποχρέωση να έχουμε σχέδιο για το πιθανό κλείσιμο των τραπεζών

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο και εκείνο το οποίο ξέρουμε είναι ότι ουσιαστικά απεργάζεται το να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εξάλλου καταθέσει μια τέτοια πρόταση εδώ και ένα χρόνο 7 σημείων συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή την προσέγγιση ανθρώπων που ψάχνουν τρόπο να ξανακάτσουν σε υπουργική καρέκλα. Εμείς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ούτε με τον κ.Βαρουφάκη ούτε με τον κ. Τσίπρα. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Βαρουφάκης έκλεισε τις τράπεζες όταν προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα δηλαδή ουσιαστικά η ενέργειά του αυτή λειτουργούσε εναντίον της λαϊκής βούλησης και της έκφρασης της, ξέρω επίσης ότι όταν βγήκε το Όχι στις 5 Ιουλίου του ’15 παραιτήθηκε και επίσης ξέρω ότι δύο από τα τέσσερα μνημονιακά νομοσχέδια τα ψήφισε άρα ξέρω ότι άλλα μπορεί να λέει και άλλα να κάνει. Δεν θα μπορώ στη θέση να σχολιάσω τα λόγια ενός ανθρώπου που άλλα λέει το πρωί άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.