«Βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια παρά τη στήριξη της κυβέρνησης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ. Στέλιος Πέτσας. Είπε πως κάθε χρόνο αναζητούνται 150 χιλιάδες εργάτες γης και βρίσκονται 45 με 50 χιλιάδες, ενώ ανέφερε πως είναι πολιτικά παράδοξο ο Αλέξης Τσίπρας να επιμένει σε μια τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών. Κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο και έχει μια «αιμορραγία» προς τα αριστερά του.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 


Για την ακρίβεια: Το βασικό πρόβλημα που έχει ο κόσμος είναι η ακρίβεια. Παρά τη στήριξη που υπάρχει από την κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί απορροφά ένα μεγάλο μέρος από το μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού. Αυτό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, κανείς από τους πολίτες δεν μου είπε ούτε για κυβέρνηση ανοχής ούτε συνεργασίας, αντιθέτως αυτό που τους νοιάζει είναι η σταθερότητα ώστε να δουν την προοπτική τους για ένα θετικότερο αύριο που να εξελίσσεται απρόσκοπτα και χωρίς αναταράξεις.

Για το πρόβλημα της έλλειψης αγροτικού δυναμικού: Ένα μεγάλο πρόβλημα για τους παραγωγούς είναι ότι δεν υπάρχουν εργατικά χέρια, και ελληνικά και από τους αλλοδαπούς που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, ζητούνται περίπου 150 χιλιάδες εργάτες γης κάθε χρόνο και αυτό το οποίο τελικά καταλήγουμε να έχουμε είναι περίπου 45 με 50 χιλιάδες και αυτοί κυρίως προερχόμενοι από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες επειδή γειτνιάζουν στη Βόρειο Ελλάδα. Άρα από τη Θεσσαλία και κάτω υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα εργατικά χέρια. Αλλά νομίζω αυτό είναι ένα πρόβλημα ευρύτερο, γιατί και στον τριτογενή τομέα, ακόμα και στον τουρισμό, βλέπετε ότι υπάρχει ζήτημα και στα ξενοδοχεία και στην εστίαση.

Για τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκη φοβάται τη σύγκριση γι' αυτό δεν δέχεται το debate των δύο πολιτικών αρχηγών: Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, έχουν συνομιλήσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία πολλά χρόνια. Όποτε υπήρχε εκλογική αναμέτρηση η συντριπτική νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη δίνει τις απαντήσεις και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις εθνικές εκλογές και τώρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τον κ. Τσίπρα. Όσον αφορά το debate, ένα κόμμα που έχει ψηφίσει την απλή αναλογική, ένα κόμμα που έχει αυτή την έκφραση, είναι εντελώς παράδοξο να επιμένει σε μια τηλεμαχία μεταξύ δύο και όχι όλων των πολιτικών κομμάτων. Εμείς είμαστε υπέρ της συζήτησης με όλα τα πολιτικά κόμματα και επίσης είναι βαθιά υποκριτικό από τον κ. Τσίπρα που έλεγε ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας μας όταν ήταν ένα κόμμα του 3-5% σήμερα να λέει ότι δεν υποβαθμίζεται η δημοκρατία.

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21η Μαΐου είναι καθοριστικό. Καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν, είναι μεγάλο το διακύβευμα να πάμε μπροστά ή πίσω. Δεν είναι καθόλου υποθετικό σενάριο το να πάμε πίσω όταν μόνη εναλλακτική περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας είναι με μια συνεργασία κομμάτων, εκ των οποίων το ένα λέει ανοιχτά ότι επιθυμεί αν υπάρξει ανάγκη ακόμα και να κλείσει τις τράπεζες, νομίζω ότι το πίσω είναι ευδιάκριτο. Αντίθετα το μπροστά εμείς πιστεύουμε ότι έχει να κάνει με τις λύσεις που δίνουμε στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο, έχει μια αιμορραγία προς τα αριστερά του από ανθρώπους που εμφανίζονται ως αντισυστημικοί όπως ο κ. Βαρουφάκης, άρα ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αντισυστημικό προς τα αριστερά, άρα έχει διαρροή προς τα εκεί. Ταυτόχρονα επειδή υπάρχει μόνο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Βαρουφάκη σε μια κυβερνηση ηττημένων που θα ήθελε να κάνει ο κ. Τσίπρας, οι κεντρώοι ψηφοφόροι τον αποστρέφονται γιατί τους βάζει σε περιπέτειες.

ΔΗΜ: Γιατί αποκλείετε το ΠΑΣΟΚ;

Γιατί δεν θα βγαίνουν τα κουκιά με το δεύτερο και τρίτο κόμμα.

Για το αίτημα για κυβέρνηση ανοχής: Ανοχή το 2023 με τους πρώην συντρόφους του που ήταν υπεύθυνοι και συνένοχοι για το 2015; Αυτό δεν είναι καθαρή λύση και γι' αυτό λέω ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας.