«Το ΠΑΣΟΚ εδώ και έναν χρόνο έχει πει πως θέλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, προγραμματική σύγκλιση, ισχυρό ποσοστό και εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία δεν θέλει πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως η απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για να γίνονται κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει πει εδώ και ένα χρόνο ότι εμείς θελουμε τέσσερα πράγματα, πρώτον κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, θέλουμε προγραμματική σύγκλιση, δεν επιθυμούμε αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία να γίνει ο κ.Μητσοτάκης ή ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός και θελουμε ισχυρό ποσοστό.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς περιμένουμε από τον κόσμο να μας δώσει ισχυρό ποσοστό και να δώσει ένα ποσοστό τέτοιο στα υπόλοιπα κόμματα το οποίο θα τους επιβάλλει να καθίσουν στο τραπέζι για να υπάρξει κυβέρνηση προς όφελος του κόσμου. Αυτό μπορεί να γίνει; Με βάση τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι μπορεί να γίνει.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς τα λέμε από τώρα για να ξέρει ο κ. Μαρινάκης και οι υπόλοιποι για να κάνουν τα κουμάντα τους. Εμείς δεν δεσμευόμαστε στους ψηφοφόρους ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεσμευόμαστε στους δικούς μας και αυτά που θα τους πούμε πριν τις εκλογές θα τα κάνουμε πράξη μετά τις εκλογές. Άρα ο κ.Μαρινάκης την αδυναμία της ΝΔ να κάνει κυβέρνηση δεν θα την κάνει αδυναμία της χώρας. Είναι δικό τους θέμα ας το αξιολογήσουνε.

Ερωτηθείς αν η υπευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ εξαρτάται από το αν θα πάρουν 9,5 ή 11,5 αφενός και αφετέρου θέλουν να επιβάλλουν στον πρώτο το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας;

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή είναι η άποψή μας, όποιου του αρέσει θα μας ψηφίσει όποιου δεν του αρέσει δεν μας ψηφίζει. Εμείς λέμε όποιος θέλει τον κ.Μητσοτάκη να ψηφίσει τον κ.Μητσοτάκη, όποιο θέλει τον κ.Τσίπρα να ψηφίσει τον κ. Τσίπρα όποιος δεν θέλει Μητσοτάκη και Τσίπρα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τον κ.Λοβέρδο

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον Ανδρέα προχωράμε μαζί, όλοι μαζί και τελείωσαν τα θέματα αυτά.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για να γίνονται κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς τον πρώτο, δεν κατανοώ τον κ. Τσίπρα ο οποίος λεει ότι εγώ αν δεν ειμαι πρώτος δεν κάνω συνεργασία. Αυτά να τα πει στους ψηφοφόρους του και δεύτερον πρέπει να καταλάβουν οι ψηφοφόροι του θέλει να φύγει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης ή το μόνο πρόβλημά του είναι να πάρει καρέκλα εξουσίας; Εμείς λέμε ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση γρήγορα.

ΔΗΜ: Στη δεύτερη κάλπη αν ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης πάρουν ένα υψηλό ποσοστό αλλά όχι αυτοδυναμία και χρειάζονται 3 ή 4 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τίποτα, αυτό που έχει πει. Θα πάει να πάρει βουλευτές από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συγκυβέρνηση.