Την επιθετική του ρητορική, τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και προς την Κουμουνδούρου, επιμένει να κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φέρεται διατεθειμένος να αποκαλύψει το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και εξακολουθεί να απαντά ότι αναμένει τη λαϊκή ετυμηγορία και ότι δεν βιάζεται να πάρει κάποια θέση εξουσίας.

Μάλιστα, με τη σημερινή του παρέμβαση στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα παρουσιάσει εκ νέου την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, θα αμφισβητήσει την πρόβλεψη του πρωθυπουργού για αυτοδυναμία της ΝΔ στο δεύτερο γύρο και θα διαμηνύσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι και το δικό του σύστημα εξουσίας απέτυχε.

«Σημαντική φθορά»

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου «έχει οχυρωθεί, πίσω από το σενάριο της αυτοδυναμίας λόγω της αδυναμίας του να παρουσιάσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας για την επόμενη μέρα μετά και τη σημαντική φθορά που καταγράφει σε όλα τα τελευταία γκάλοπ». Επιπλέον, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, το μήνυμα του κόμματος θα πρέπει να είναι καθαρό, ενιαίο και αδιαίρετο.