Ρεσιτάλ χυδαιότητας, αχαλίνωτης τοξικότητας και πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας έχει δώσει κατά το παρελθόν και συνεχίζει να το πράττει μέχρι σήμερα η επί σειρά ετών αποσπασμένη από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, Ρένα Δακουτρού.

Η πρώην πολιτευτής στον χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και εξέχουσα προσωπικότητα του κόμματος στη Β’ Πειραιώς και συγκεκριμένα στην οργάνωση Κορυδαλλού, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «θηλυκός Πολάκης», καθώς οι παρεμβάσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συναγωνίζονται επάξια τις χυδαιότητες του αψύ Κρητικού, ο οποίος μπρος στον κίνδυνο να απολέσει τη βουλευτική καρέκλα υποχρεώθηκε να εμφανιστεί μεταμελημένος ενώπιον των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να λάβει συγχωροχάρτι.

Το κωμικά οξύμωρο, όμως, με την περίπτωση της Ρένας Δακουτρού είναι πως, ενώ το Σάββατο το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε απ’ όλους να χρησιμοποιούν νηφάλιο πολιτικό λόγο και όχι κραυγές και τοξικότητα, η ίδια αποκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «άχρηστο σταθμάρχη» και «ανίκανο γόνο». Δεν ξέρουμε εάν σε μια κανονική χώρα δημόσιος υπάλληλος θα μπορούσε να σταθεί στην υπηρεσία με τέτοια ανάξια συμπεριφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Ρένα Δακουτρού, που εσχάτως υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ώστε να συμβάλει -όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- στη διαλεύκανση του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά σίγουρα δεν μπορεί και ο κ. Τσίπρας να «εθελοτυφλεί» απέναντι σε τέτοιου είδους χυδαίες παρεμβάσεις.


Φωτογραφία: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ


Αποθρασύνθηκε

Άλλωστε, αντίστοιχα δείγματα γραφής έχει δώσει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την περίοδο που διεκδικούσε θέση στη δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού, πριν από το 2015, οπότε ήταν πιο προσεκτική και δεν έκραζε με φανατισμό τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο λόγος της αποθρασύνθηκε μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία και η ίδια με τη σιγουριά, προφανώς, του κομματικού παράγοντα στη Β΄ Πειραιώς έδειχνε να μην υπολογίζει τίποτα και να μετατρέπεται σε «ιέρεια» του νεοαυριανισμού. Να αποδίδει με άνεση προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον Κυριάκο Μητσοτάκη μόλις έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλώντας τον «γουρλομάτη», τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «δράκουλα», με υπαινιγμούς πως αυτός και οι όμοιοί του «έδιναν», στην Κατοχή, με «κουκούλες», πατριώτες στην Γκεστάπο.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον αποκαλούσε «Κούλη» και «Νέρωνα» από την ασφάλεια της «αποσπασμένης» στο πολιτικό γραφείο του Γ. Ραγκούση, καθώς επίσης από το ίδιο πόστο, της «κομματάρχισσας» δηλαδή του εν λόγω βουλευτή στον Πειραιά, τους σημερινούς κυβερνώντες «καθάρματα». «Τα καθάρματα, θέλω να πιστεύω, πως σύντομα ξεκουμπιώνται», έγραφε για την κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τον χιονιά στην Αττική Οδό.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/3