Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται σχεδόν σίγουρη καθώς τα όσα έχει κάνει ο βουλευτής Χανίων το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εξοργίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να δώσει δημοσίως απάντηση στο θέμα, στο συνέδριο που πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και στην συνέχεια η επιτροπή δεοντολογίας η οποία αποτελείται από τους: Ρεγγίνα Βάρτζελη , Ερρίκο Βεντούρα, Χαρίκλεια Γιαννακίδου , Αναστασία Θεοδωρακοπούλου , Γιώργο Κακουλάκη, Μιχάλη Καλογήρου, Ζήση Καπράνα, Αντώνη Κοτσακά, Κυριακή Κουντούρη , Μάκης Μπαλαούρας , Αμαλία Πορτάλιου , Σταμάτης Σακελλίων , Μιχάλης Σπουρδαλάκης , Ελένη Σταματάκη , Λίνα Χρήστου – Διαουρτά .

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται «μουδιασμένα» από τις εξελίξεις αφού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι. Ακόμα και όσοι μέχρι σήμερα ασκούσαν κριτική στον βουλευτή Χανίων εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον την συγκεκριμένη στιγμή -που βρισκόμαστε σε εν δυνάμει προεκλογική περίοδο- μια τέτοια κίνηση είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλοι πάλι λένε ότι η όλη ιστορία με τον Παύλου Πολάκη μπορεί τελικά να βγει σε καλό για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να προσεγγίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους που αντιδρούσαν στην φρασεολογία αλλά και την λογική που ακολουθούσε ο βουλευτής Χανίων.

Όλοι ωστόσο παραδέχονται ότι στον νομό Χανίων τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού πέρα από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια και τα χωρία η δύναμη του Παύλου Πολάκη είναι μεγάλη.

Τις τελευταίες ώρες υπήρχε μεγάλη συζήτηση για το εάν ο βουλευτής Χανίων θα κάνει δικό του κόμμα -κάτι που διαψεύδουν όσοι συνομιλούν μαζί του-.Πολλοί λένε ωστόσο ότι το πιθανότερο είναι να κατέβει στις εκλογές ως συνεργαζόμενος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την οποία και προέρχεται πολιτικά.

Την αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στο να αναδείξουν ότι η δουλειά του τομέα διαφάνειας είναι ένα ομαδικό έργο και όχι αποκλειστική αρμοδιότητα του Παύλου Πολάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος τομεάρχης Γιάννης Ραγκούσης εξέδωσε χθες δυο ανακοινώσεις για την υπόθεση Νικολάου προκειμένου να δείξει ότι ο τομέας αυτός έχει συνέχεια και δεν πρόκειται να αναστείλει την δυναμική του παρουσία.

Στην αρχική του ανακοίνωση ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε μάλιστα στα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την Σοφία Νικολάου λέγοντας: «Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια.»

Αργά το βράδυ επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Η ΝΔ καλύπτει την κ. Νικολάου. Αντί απαντήσεων για την ουσία των καταγγελιών μας, επιλέγει τον δρόμο των υπεκφυγών. Με τη σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ παίρνει πάνω της το σκάνδαλο “Νικολάου”, που προκάλεσε ζημιά τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα που η κ. Νικολάου αγόραζε πολυτελή κατοικία. Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.»