Επίσκεψη στις ΗΠΑ, στην έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Tufts, χωρίς ένα πέρασμα από το διάσημο ΜΙΤ και το μοναδικό Media Lab εργαστήριο του, δεν νοείται για τον Κυριάκο Πιερρακάκη, άλλωστε για τον κόσμο της ψηφιακής επανάστασης ότι συμβαίνει στο ΜΙΤ είναι κάτι σαν ευαγγέλιο!

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την διευθύντρια του MIT Media Lab Dana Newman και να μοιραστεί μαζί της σκέψεις και πληροφορίες για τις εξελίξεις της τεχνολογικής επανάστασης στα επόμενα χρόνια.

Ιδρυτής του διάσημου MIT Media Lab το 1995 ήταν ο Έλληνας Nicholas Negrοponte, στη λογική του οποίου η πληροφορική δεν θα είναι ποτέ μια υπόθεση υπολογιστών, αλλά μια διαδικασία που αλλάζει καθοριστικά τη ζωή των ανθρώπων.

Ο Negroponte οραματίστηκε «το Ίντερνετ των Πραγμάτων» πριν καν αυτή τεθεί στο τραπέζι, τριάντα χρόνια μετά οι ανακαλύψεις του εργαστηρίου αλλάζουν τα πάντα στην έρευνα για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρίες, στον σχεδιασμό αυτόνομων πόλεων, στη σχέση του ανθρώπου με τα ρομπότ και το διάστημα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έμεινε ενθουσιασμένος από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και επιβεβαίωσε τις δυνατότητες της Ελλάδας να γίνει πόλος ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, όπως ήδη έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει τεθεί σε εφαρμογή.