Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της καταδικαστικής απόφασης προανήγγειλαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά. Τόσο ο Γ. Μαντζουράνης όσο και ο Θ. Μαντάς επισήμαναν ότι η πολιτική δίωξη περιβλήθηκε κατ’ ουσίαν από ομόφωνη δικαστική κρίση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ορθότητα της απόφασης κρίνεται από τον αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Χρ. Καλογρίτσα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια της δίκης (διά των συνηγόρων του αφού δεν παρέστη στο δικαστήριο) να πολιτικοποιήσει τις ποινικές του ευθύνες. Ανέφερε ακόμη πως η σημερινή είναι μέρα δικαίωσης για τον εντολέα του. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και προανήγγειλε περαιτέρω δικαστικές εξελίξεις, καθώς η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.

Τέλος, τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο κ. Καλογρίτσας δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, ενώ η εισαγγελέας που είχε προτείνει την απαλλαγή τους δήλωσε ασθένεια και αντικαταστάθηκε από τον κ. Ασπρογέρακα.