Τα αποτελέσματα των εκλογών για τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θα είναι καλύτερα σε σχέση με το 2019, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος τόνισε πως δεν πρέπει να διακοπεί η πορεία της χώρας.

Ακόμα, όσον αφορά στην αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, ανέφερε ότι αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η παρουσία του θα συνεχίσει να υπάρχει.

Τέλος, εκτίμησε πως μια υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη είναι θετική και θα δώσει έναν άλλον αέρα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σιμόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Στράτος Σιμόπουλος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά της δυτικής Θεσσαλονίκης

Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΔ είχε 39% το ’19 και στην Α’ Θεσσαλονίκης είχε 34%, πέντε μονάδες κάτω κυρίως από τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Εκεί λοιπόν έπρεπε να δώσει μεγάλη σημασία η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης, και έδωσε μεγάλη σημασία. Θεωρώ ότι πλέον τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα. Φαίνεται ότι μπορεί να είμαστε λίγο πιο κάτω από το πανελλήνιο ποσοστό, αλλά σίγουρα δεν θα είμαστε πέντε μονάδες όπως ήμασταν το ’19. Αυτό συμβαίνει και για τις υποδομές, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξε η κυβέρνηση για ορισμένες κατηγορίες. Στις υποδομές προχωράει πολύ ένα μεγάλο έργο που είναι η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου του Παύλου Μελά. Ένα έργο που θα έχει σφραγίδα Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η μεταφορά του Θεαγένειου Νοσοκομείου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου. Τα στρατόπεδα στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι ευλογία και τα αξιοποιεί πλήρως η κυβέρνησή μας. Προχωράει ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Έχουμε έργα τα οποία λειτουργούν και τα οποία αναβαθμίζουν τη Θεσσαλονίκη, ένα μόνο δεν έχει προχωρήσει καλά και νομίζω ότι θα είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησής μας, η επέκταση του μετρό δυτικά.

Για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού
Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Έρχεται σε ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον.

Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες πέρασε μια τροπολογία από τη Βουλή εξαιρετικά σημαντική για χιλιάδες συμπολίτες μας. Όποιοι παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ αποπλήρωναν κανονικά τα δάνειά τους, δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν κατά τη διάρκεια του covid και είχαν οχλήσεις από τις τράπεζες μέχρι και πρόβλημα κατασχέσεων, με την τροπολογία αυτή, η ιστορία τελειώνει. Ρυθμίζεται από το κράτος που έχει την εγγύηση του δημοσίου στα δάνεια αυτά και θα αποπληρωθούν σε 120 δόσεις.

Ερωτηθείς αν το χαμηλό ποσοστό της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει με ανεκπλήρωτα έργα υποδομής
Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, αλλά και με το γενικό επίπεδο ζωής, είναι αντίστοιχο και με τη Δυτική Αθήνα, θα έλεγα. Επίσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη έχει μια μεγαλύτερη δύναμη η Ελληνική Λύση σε σχέση με το πανελλήνιο ποσοστό της, και αυτό παίζει το ρόλο της αλλά θεωρώ ότι με τα έργα που γίνονται, με τις ρυθμίσεις που γίνονται αλλάζει το κλίμα.

Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες περάσαμε από τη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τα «ανταλλάξιμα». Τα «ανταλλάξιμα» είναι κάποια οικόπεδα τα οποία προέκυψαν αφού έγινε η ανταλλαγή των πληθυσμών το ’20 τα οποία ερχόταν το κράτος τώρα και τα διεκδικούσε και διεκδικούσε ακόμη και τους τίτλους ιδιοκτησίας από ανθρώπους στην Καλαμαριά που αγόρασαν τη δεκαετία του ’80 σπίτια με κανονικά συμβόλαια. Αυτό είναι 200 χιλιάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Είναι αυτά που περνάνε στα ψιλά ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικά και προφανώς θα δουν πολύ θετικά τη ΝΔ.

Αναφορικά με την άνοδο της Ελληνικής Λύσης στη Θεσσαλονίκη
Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνο πολιτικά μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και πολιτικά το δίλλημα είναι πολύ απλό. Όσοι είναι δυσαρεστημένοι από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτό το οποίο λεω, είναι ότι καλύτερα μια κυβέρνηση με λάθη που μας δυσαρεστεί παρά μια λάθος κυβέρνηση. Αν ψηφίσουν Βελόπουλο, θεωρώ ότι θα κάνουν λάθος, δεν πρέπει να διακοπεί η πορεία της χώρας.

Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δυναμώνει πάρα πολύ το ψηφοδέλτιό μας δυτικά με πολύ άξιους ανθρώπους. Θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ψηφοδέλτιο δυτικά.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση ήταν απολύτως συνεπής σε αυτά τα οποία είχε πει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να αλλάζουν οι διεθνείς συμβάσεις πάρα πολύ απλά όπως λεει ο κ. Βελόπουλος, με την ίδια λογική θα μπορούσε ο κ. Ερντογάν να θέσει ευθέως θέμα αλλαγής της Λωζάννης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει τα ποσοστά της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη η αποχώρηση του Κ. Καραμανλή
Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα λογικό ερώτημα αυτό, όμως θεωρώ ότι θα ξεπεραστεί με τη δουλειά που κάνουμε εμείς. Ο Κ. Καραμανλής μια μεγάλη φυσιογνωμία της παράταξης και βουλευτής Θεσσαλονίκης για τριάντα χρόνια, οπωσδήποτε αφήνει ένα κενό, θεωρώ όμως ότι η παρουσία του θα συνεχίσει να υπάρχει. Από τις συζητήσεις που κάνω στο τέλος δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη στη Α’ Θεσσαλονίκη θα επηρεάσει θετικά
Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπω μια τέτοια υποψηφιότητα πολύ-πολύ θετικά και φαντάζομαι ότι θα τη συνδυάσει και με επισκέψεις στη πόλη που θα μας δώσει πολιτικά πολύ μεγάλο αέρα.