Κλείνουν σιγά σιγά οι εκκρεµότητες για τις «γαλάζιες» λίστες της Θεσσαλονίκης, χωρίς πάντως να λείπουν και τα προβλήµατα για την τοπική Ν.∆.

Και αυτά δεν είναι άλλα από τη χαµηλή δυναµική που δείχνει να έχει το κόµµα στην Α’ Θεσσαλονίκης, το οποίο οφείλεται τόσο σε κοινωνικά ζητήµατα που καταγράφονται και στην Α’ Αθήνας όσο και σε ιδιαιτερότητες της Θεσσαλονίκης.

Μία από αυτές είναι τα υψηλά ποσοστά που καταγράφουν εδώ κόµµατα που τοποθετούνται δεξιά της Ν.∆., όπως η Ελληνική Λύση, αλλά και µικρότερες κινήσεις, όσο και ενδογενή ζητήµατα που έχουν να κάνουν µε την πολυδιάσπαση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Πολλοί πόλοι και πολλές φωνές, που συχνά δεν κινούνται στην ίδια ρότα. Επίσης, και η αποχώρηση του Κώστα Καραµανλή, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια έναν σταθερό πόλο στην τοπική Ν.∆., δηµιουργεί ένα επιπλέον κενό, ενώ και η λίστα της Ν.∆. στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε. Γι’ αυτό -όπως εκτιµούν πολλοί- µια υποψηφιότητα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βοηθούσε σηµαντικά.

Παρ’ όλα αυτά, στο τοπικό κόµµα γίνονται προσπάθειες να υπάρχει ένας καλός συντονισµός για να βελτιωθεί το κλίµα και να καταγραφεί ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσµα. Σε ό,τι αφορά τις λίστες: στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι οι έξι σηµερινοί βουλευτές, δηλαδή κατά σειρά εκλογής το 2019 οι Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στ. Καλαφάτης, Στρ. Σιµόπουλος, Α. Ευθυµίου και ∆. Κούβελας.

Επίσης, οι πολιτευτές του 2019 ∆. Γκολιδάκης, ∆. Βενιέρης, Π. Κοκκόρης και Ν. Καραγιαννακίδης, καθώς και οι νέοι υποψήφιοι Α. Νέστορα, Φ. Τύρρη, Φ. ∆εβετζή-Πεσµατζόγλου, Γ. Ταχµατζίδης, Σ. ∆ηµητριάδης, Μ. ∆ράµαλης, Τ. Κιουµουρτζίδου και Σµ. Μανιάτη.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης έχουν «κλειδώσει» τα ονόµατα των τριών βουλευτών Θόδωρου Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη και ∆ηµήτρη Βαρτζόπουλου, των πολιτευτών Φάνη Παπά, Κατερίνας Ζιούτα και Χριστίνας Ανατολίτη-Πλάρα και των νέων υποψηφίων, Αρτέµιος Αγαθοκλέους, Νίκου Βιδάλη και Σοφίας Λαβασά.

Δημοσιεύτηκε στο e-ota των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 31/3