«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με στόχο να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της απλής αναλογικής. Αν, ο μη γένοιτο, δεν γίνει αυτό, και το επιτρέπουν τα νούμερα, θα πρέπει να αποπειραθεί η συγκρότηση κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση νίκης». Η συγκεκριμένη φράση του Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε έναν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέκριναν αντίθεση μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως «δεν θα προχωρήσω σε κυβέρνηση ηττημένων». Ευρύτεροι πολιτικοί κύκλοι εκτίμησαν, δε, πως η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ «αφήνει αιχμές εναντίον της πολιτικής τακτικής Τσίπρα».

Σύμφωνα με παράγοντες της Ομπρέλας, με τους οποίους επικοινώνησε η «Α», σημειώνουν ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Όσοι επιδιώκουν να ανακαλύψουν εσωτερικές συγκρούσεις πλανώνται πλάνην οικτράν. Προφανώς, η ΝΔ δεν νιώθει και πολύ ευχάριστα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλλον, κάτι περίεργο συμβαίνει στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις που κατέχει».

Η «Α» επικοινώνησε, όμως, και με τον Πάνο Σκουρλέτη ζητώντας διευκρινίσεις για τη συγκεκριμένη δήλωση και κυρίως αν έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη «ο στόχος αυτός υπηρετείται με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής, με την προϋπόθεση πάντα των σαφών προγραμματικών προϋποθέσεων».

Ο ίδιος, όπως τονίζει, θεωρεί πως «τη ΝΔ την έχει κυριεύσει η ηττοπάθεια. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας στη βάση μιας ουσιαστικής προγραμματικής σύγκλησης. Δεν περιμένουμε από τη ΝΔ να κατανοήσει και να υιοθετήσει τη λογική κυβερνήσεων συνεργασίας και του πλέον δημοκρατικού συστήματος της απλής αναλογικής, που στηρίζονται σε μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες. Εμμένει στις μονοκομματικές κυβερνήσεις παλαιάς κοπής που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Αυτά είπα σήμερα ως απάντηση στην πανικόβλητη ανακοίνωση της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή / Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου