«Η έξοδος του Πάσχα άγγιξε τα επίπεδα του 2019», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι φέτος η τουριστική περίοδος στη χώρα θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

Ο κ. Κατσαφάδος είπε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη από τον Ιούνιο υπάρχει μεγάλη αύξηση και πληρότητα στη χώρα μας. Σημείωσε μάλιστα πως η Ελλάδα διατηρεί ένα ισχυρό τουριστικό brand.

«Συνεχείς έλεγχοι»

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και η ακρίβεια δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα ώστε να επηρεάσουν την φετινή τουριστική κίνηση. Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά σε συνεχείς ελέγχους ώστε να αντιμετωπίσει φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Μια ισχυρή Ένωση»

Ο κ. Κατσαφάδος είπε πως «μπορεί να μας δυσαρεστεί ότι η ΕΕ κινείται με χαμηλά αντανακλαστικά αλλά δεν παύει να είναι μια ισχυρή Ένωση και η Ελλάδα έχει τεράστια οφέλη από την συμμετοχή στην ΕΕ». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη έδειξε αντανακλαστικά σε ότι αφορά το κοροναϊό.

Επιπλέον, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση η Ελλάδα έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να λάβει εθνικά μέτρα.