«Οι τιμές των καυσίμων διεθνώς παραμένουν υψηλές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει παγκόσμια ενεργειακή κρίση, που ξεπερνά τις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες και αναγνώρισε ότι οι πολίτες πλήττονται από την ακρίβεια. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί διακυβέρνησής του, αύξησε τις τιμές στα καύσιμα.

Επιδότηση καυσίμων

Ερωτηθείς αν θα παρατηθεί η επιδότηση των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε σε ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει άπειρους πόρους.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνέχεια τόνισε ότι οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ είναι αποτέλεσμα της διατάραξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Κάθε μέσο»

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, είπε ότι η κ. Τουλουπάκη «θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να γλυτώσει» και συμπλήρωσε πως «δια των συνηγόρων της έκανε ένα υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι είχε γίνει λάθος στην μετάφραση για την απόκρυψη του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου». Ο υπουργός σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Λοβέρδος έχει δώσει το έγγραφο στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε αρχικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υπερασπιστεί την κ. Τουλουπάκη και στη συνέχεια είπε πως «το κάνει για να δώσει στη συμμορία πολιτική προστασία».



Η συνέντευξη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στην εκπομπή «Secret» και τον Παναγιώτη Τζένο:

Για τις τιμές των καυσίμων: Την εβδομάδα που μας πέρασε ο ΟΠΕΚ ανακοινώσε την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400 χιλιαδες βαρέλια την ημέρα με σκοπό να πέσει η τιμή. Δεν έπεσε η τιμή ούτε κατά 1 δολάριο, θεωρήθηκε μικρή αυτή η αύξηση. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ επέτρεψαν την μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη παρά τα sanctions που εχει η Βενεζουέλα με σκοπό να πέσει η τιμή. Η τιμή έπεσε στην αρχή 5-6 $ μετά ξανανέβηκε δηλαδή ξεκίνησε από τα 118$  και έφτασε τα 121$. Οι δε προβλέψεις του πετρελαίου για τον χειμώνα μιλάνε για μια μέση τομή του βαρελιού 138,5-140$.  Αυτό σημαίνει περίπου 3 €-2.80 € πάντως παραπάνω απ’ οτι είμαστε σήμερα. Σήμερα είμαστε στο 2,30-2,40 € με 120 μέσο όρο τιμής. Μπορεί να μην είναι 3 € αλλά οι προβλέψεις   είναι ότι  το πετρέλαιο τον χειμώνα θα αυξηθεί.

Για την ενεργειακή κρίση: Χθες στα Ποσειδώνια μια σειρά εφοπλιστών μεταξύ των οποίων και ο κ. Μαρινάκης ανέφεραν ότι οι κυρώσεις έτσι όπως έχουν εφαρμοστεί από την ΕΕ  πυροβολούν και την ίδια την ΕΕ. Όσο εξελίσσεται αυτός ο πόλεμος δημιουργεί μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση είναι περάν των δυνατοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Οι Έλληνες πολίτες όπως κι όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες ο καθένας κατά το μέρος που ζει δέχεται τις συνέπειες και τις πιέσεις αυτής της ενεργειακής κρίσης. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι εσωγενές να πεις θα πάρει αυτό το μέτρο η κυβέρνηση, είναι κάτι εξωγενές.  Το πρώτο είναι αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει προβλημα. Αναγνωρίζει είναι η απάντηση και το fuel pass έγινε γι’ αυτό το λόγο και μια σειρά άλλων μέτρων που έχουμε πάρει έγιναν γι’ αυτό το λόγο. Άρα είναι προφανές ότι έχετε μια κυβέρνηση που καταλαβαίνει ότι αυτό είναι μεγάλο προβλημα για τους πολίτες. Μια τρίτη παράμετρος,  είναι τα περιθώρια μας απεριόριστα; Όχι είναι η απάντηση. Είναι τα περιθώρια μας πολύ περιορισμένα; Ναι είναι η απάντηση. Άρα έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει πολυ τους πολίτες μας και η κυβέρνηση που δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα  και θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί πρέπει να κινηθεί εντός κάποιων περιορισμένων ορίων. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.  

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ να μειωθούν οι φόροι: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τους αύξησε τους φόρους. Όταν ως κυβέρνησης αυξάνεις τους φόρους το να λες σαν αντιπολίτευση να τους μειώσουν είναι πολύ εύκολο. Ο Τσίπρας  όταν ήταν πρωθυπουργός τους φόρους στα καύσιμα τους αύξησε τι να έρθει να μου πει εμένα για τους φόρους . Η συνταγή Τσίπρα είναι να τους αυξήσω όχι να τους μειώσω γιατί σαν αντιπολίτευση ότι λες είναι ανέξοδο, στην κυβέρνηση είναι ότι λες έχει συνέπεια.

Για τον ανταγωνισμό στη χώρα μας: Αν είδατε τη συνέντευξη του μέλους του ΔΣ των βενζινοπωλών είπε ότι έχουνε το μικρότερο περιθώριο κέρδους στα πρατήρια και γενικά στην αγορά καυσίμων  εδώ και 40 χρόνια και ότι ο Γεωργιάδης έχει σφίξει την αγορά πάρα πολύ. Το μικτό περιθώριο κέρδους έχει πέσει κάτω από το 4%, οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι, πρόστιμα μπαίνουν διαρκώς και για πρώτη φορά γίνεται έλεγχος και στα διυλιστήρια για να δούμε τι γίνεται εκεί ως προς το δικό τους περιθώριο κέρδους.  

Για τους ελέγχους: Ένας έλεγχος  σε ένα απλό πρατήριο κρατάει μια και δύο εβδομάδες αντιλαμβάνεστε στα διυλιστήρια όπου ο όγκος  των στοιχείων που πρέπει να αναλυθούν είναι τεράστιος και ο τρόπος τιμολόγησης να εξηγηθεί επαρκώς γιατί δεν είναι τόσο απλό. Εν πάση περιπτώσει η υπηρεσία θα κάνει τον έλεγχό της, εγώ δεν παρεμβαίνω όταν μάθω για τον έλεγχο θα σας το πω.

Για το αν θα επεκταθεί το Fuel pass: Ποια μέτρα θα πάρει η κυβερνηση για το πρόβλημα εγώ δεν μπορώ να σας το ανακοινώσω αυτή τη στιγμή. Εχουμε διαρκώς συσκέψεις και μεταξύ μας οι υπουργοί και με τον πρωθυπουργό. Όταν ο κ. υπουργός των Οικονομικών και ο αναπληρωτής του μας πουν πόσο είναι το εκτιμώμενο από αυτούς ασφαλές δημοσιονομικό περιθώριο τότε θα μπορώ να σας πω και τι μέτρα θα πάρουμε. 

Γιατί πολίτες πηγαίνουν από τη βόρεια Ελλάδα για καύσιμα στη Βουλγαρία και την Τουρκία:  Γιατί εκεί έχουν μικρότερο φόρο στα καύσιμα. Επίσης με τον πληθωρισμό που έχει η Τουρκία όλα τα πράγματα στην Τουρκία  είναι πολύ φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα. Ασφαλώς είναι και θέμα φόρων, η Ελλάδα είναι μια χώρα που παραδοσιακά εδώ και περίπου 30 χρόνια συγκαταλέγεται στις χώρες με τους  υψηλότερους φόρους στα καύσιμα. Δεν είναι επιλογής της παρούσης κυβερνήσεως, είναι επιλογή πολλών προηγουμένων κυβερνήσεων  και στο όριο που είμαστε σήμερα που είναι το υψηλότερο που ήμασταν, ποτέ της κυβέρνησης Τσίπρα. Θα μου πείτε εσείς κυβερνάτε γιατί δεν το μειώνετε. Αυτή η κυβέρνηση έχει  μειώσει 20 διαφορετικούς  φόρους, μπορούμε να μειώσουμε ταυτόχρονα όλους τους φόρους;  Όχι. Είναι δικαίωμα μιας κυβερνήσεως να προτεραιοποιήσει σε ποιο σημείο θέλει να μειώσει τους φόρους; Δηλαδή θα μπορούσαμε αντί να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ να έχουμε μειώσει το φόρο στα καύσιμα; Δημοσιονομικά ναι. Είναι προτεραιοποίηση να μειώσουμε τον φόρο στα ακίνητα όπου η αξία των ακινήτων προστίθεται στην εγχώρια αξία της πατρίδας μας παρά να μειώσουμε το φόρο σε ένα αγαθό που είναι εισαγόμενο όπως είναι τα καύσιμα.  Δεν έχουμε άπειρους πόρους, αν έχουμε άπειρους πόρους να μειώσουμε παντού αλλά δεν μπορεί να κατηγορείται αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση  δεν έχει αυξήσει ούτε ένα φόρο και έχει μειώσει 20.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: Υπάρχει ποτέ περίπτωση εγώ να εμπλακώ στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού;  Έχει ο πρωθυπουργός την απόλυτη συνταγματική ευθύνη των εκλογών.

Για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα: Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων το ’21 και το ’22, πάμε ακόμα καλύτερα το ’22 απ’ ότι το ‘21 και η πρόβλεψη  της Κομισιόν όπως ανακοινώθηκε πριν από ένα μήνα προβλέπει  ότι η Ελλάδα το ’22 και το ’23 θα  έχει τη μεγαλύτερη αύξηση ξένων επενδύσεων από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Για την ακρίβεια: Είναι η ακρίβεια που ζούμε και είναι μεγάλη πρόβλημα ελληνικό ή είναι παγκόσμιο; Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια χώρα στον πλανήτη τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο που να μην έχει ρεκόρ πληθωρισμού 30-40 50 ετών; Πώς να εξαιρεθεί η Ελλάδα από ένα παγκόσμιο πρόβλημα;

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα: Δεν βλέπετε από χθες υπάρχει ολόκληρη σύγκρουση Ευρώπης –Ρωσίας για το ότι η Ρωσία κλέβει το ουκρανικό στάρι με σκοπό να το πουλήσει σε τρίτες χώρες και βομβάρδισε την Κυριακή μια αποθήκη σιτηρών με εκατομμύρια τόνους σιταριού; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο Πούτιν στην προσπάθεια του να κερδίσει τον πόλεμο μας χτυπάει εκεί που πονάμε. Λεει πως  θα κερδίσω αυτό τον πόλεμο; Θα αποσταθεροποιήσω  τις δυτικές κυβερνήσεις που  με πολεμάνε.  Πως θα τους αποσταθεροποιήσω; Θα ανεβάσω την τιμή της ενέργειας, θα προκαλέσω έλλειψη στα τρόφιμα, θα προκαλέσω περιφερειακές συγκρούσεις. Αυτά κάνει ο Πούτιν. Τα κάνει αυτά γιατί σου λεει ότι αν το κάνω αυτό θα προκαλέσω δυσαρέσκεια  στην Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν τις κυρώσεις εναντίον μου θα πέσουν και θα έρθουν κυβερνήσεως φιλικές προς εμένα ή αν δεν πέσουν θα είναι αδύναμες και δεν θα μπορεί να με πολεμήσουν.  Μην νομίσετε ότι εμείς αυτή τη στιγμή δεν πολεμάμε, και εμείς πολεμάμε όχι στην πρώτη γραμμή, πολεμάμε όμως.

Για τα σούπερ μάρκετ:  Είναι απολύτως προφανές ότι για να αυξηθεί η τιμή στα super market  έχει συμβεί το εξής έχει διαταραχθεί η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Ποιος έκανε τη διατάραξη της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ο Γεωργιάδης, ο Μητσοτάκης; Ακούω την κα Αχτσιόγλου «η ακρίβεια Μητσοτάκη» σοβαρά τα λέμε τώρα;  Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό τους από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο  αυτό είναι ακρίβεια Μητσοτάκη; 

Για το αν μπορεί να προβλεφθεί πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση:  Μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει στον πόλεμο; Δεν εξαρτώνται όλα μόνο από τον πόλεμο με την έννοια των πολεμικών συγκρούσεων, μπορεί αύριο να καταρρεύσει η Ουκρανία και να καταλάβει ο Πουτιν όλη την Ουκρανία τελειώνει το πρόβλημα της ακρίβειας για εμάς; Όχι βέβαια, όσο κρατούν οι κυρώσεις δεν τελειώνει το πρόβλημα. Για εμάς το καλό σενάριο είναι να τελειώσει ο πόλεμος με συνθήκη που θα συμφωνήσουν και τα δύο μέρη και θα δώσει την ευκαιρία στη Δύση να άρει τις κυρώσεις αυτό ναι μας εξυπηρετεί, πόση πιθανότητα βάζετε σε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή;  

Για την υπόθεση Novartis: Η κα Τουλουπάκη ως κατηγορουμένη θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για να γλιτώσει  και αυτό το σέβομαι, δια των συνηγόρων της έκανε έναν υπερασπιστικό ισχυρισμό. Αυτός ήταν ότι είχε γίνει λάθος στη μετάφραση με σκοπό να αποκρυβεί το όνομα του Λοβέρδου και ότι αυτό είναι νέο στοιχείο το οποίο επιβάλλει στις ανακριτικές αρχές να ξανανοίξουν την ανάκριση.  Ποιο ήταν  το συμφέρον της κατηγορουμένης Τουλουπάκη σε αυτό τον ισχυρισμό; Αν ξανανοίξει η ανακριτική διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο η κα Αλεβιζοπούλου η ανακρίτρια παίρνει σύνταξη στις 30 Ιουνίου δεν προλαβαίνει προφανώς να ολοκληρώσει νέο κύκλο ανάκρισης μέχρι 30 Ιουνίου και εφόσον πάρει σύνταξη θα πρέπει να έρθει καινούργιος ανακριτής και ο νέος ανακριτής πρέπει να κανει την έρευνα από την αρχή. Δεν προλαβαίνει να συσταθεί το ειδικό δικαστήριο λόγω υπερβάσεως ορίου ηλικίας διαφόρων αντιπροέδρων και άρα δεν γίνεται το ειδικό δικαστήριο και άρα φεύγει η κα Τουλουπάκη  δια παραγραφής. Αυτός είναι ο στόχος των δικηγόρων της πως δεν θα την αφήσουν να φτάσει στο ειδικό δικαστήριο.  

Για τους ισχυρισμούς της:  Ο νομικός ισχυρισμός των δικηγόρων της κας Τουλουπάκη είναι ψευδής. Η πρώτη μου αντίδραση όταν το είδα ήταν να πω  ότι αυτό είναι παράλογο, για ποιο λόγο κάποιος να σβήσει το όνομα του Λοβέρδου από το έγγραφο αφού το έγγραφο αυτό με το όνομα του Λοβέρδου ήταν απολύτως γνωστό.  Θυμίζω ότι με βάση αυτό το έγγραφο η κα Τουλουπάκη ζήτησε τη δίωξη Λοβέρδου από τη Βουλή, το έγγραφο αυτό επικαλέστηκε η κα Τουλουπάκη για να καταστήσει τον κ.Λοβέρδο κατηγορούμενο. Το δε πρωτότυπο έγγραφο  γιατί η κα Τουλουπάκη δεν το είχε παραδώσει ποτέ στη Βουλή, το είχε κρατήσει για τον εαυτό της, το παρέδωσε στην προκαταρκτική επιτροπή της βουλής ο ίδιος ο Λοβέρδος με το όνομα του μέσα. Λεω εγω κάποιοι πήγαν και σβήσαν το όνομα του Λοβέρδου, για ποιο λόγο να σβήσεις το όνομα του Λοβέρδου σε ένα έγγραφο που το έχει δώσει στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη ο ίδιος ο Λοβέρδος;  Όταν άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει λογική σε αυτό, είναι παράλογο να έχει συμβεί άρχισα να ψάχνω και αποδείχτηκε ποια ήταν η πραγματικότητα. Υπάρχουν δύο έγγραφα του FBI, δύο μαρτυρικές καταθέσεις δηλαδή η μια του 2016 και η άλλη του 2017 οι  δύο  καταθέσεις είναι πανομοιότυπες. Στο έγγραφο του ’17 αναφέρεται το όνομα του Λοβέρδου, στο έγγραφο του ’16 δεν αναφέρεται. Το έγγραφο του ‘17 είχε μεταφραστεί και είχε σταλεί μεταφρασμένο στην κα Αλεβιζοπούλου,  είχε μεταφραστεί γιατί είχε δοθεί στην προκαταρκτική από το Λοβέρδο. Το έγγραφο του ’16 που δεν το είχε παραδώσει η κα Τουλουπάκη στη Βουλή αλλά το έβαλε κατευθείαν στη δικογραφία πήγε στην κα Αλεβιοζοπουλου αμετάφραστο. Η κα Αλεβιζοπούλου ζήτησε τη μετάφραση από το πρώτο έγγραφο, από αυτό  που δεν είναι το όνομα του Λοβέρδου, και η μεταφράστρια μετέφρασε  χωρίς το όνομα του Λοβέρδου αφού δεν υπήρχε στο έγγραφο. Το ακόμα ποιο κωμικό της υποθέσεως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε όλες αυτές τις δριμείες ανακοινώσεις  γιατί δυστυχώς το κόμμα αυτό άγεται και φέρεται από τον Βαξεβάνη άλλο κατηγορούμενο, τα ξέρει  αυτά; Μα αφού βρήκαμε δημοσίευμα της Αυγής που δημοσιεύει το έγγραφο με το όνομα του Λοβέρδου  άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απόλυτη γνώση ότι υπήρχε αυτό το άγραφο με τον Λοβέρδο άρα δεν είχε  κανένα λόγο κάποιος  να σβήσει το όνομα του Λοβέρδου  αφού όλοι το ξέραμε. Άρα το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  σπεύδει να υιοθετήσει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό μιας κατηγορουμένης εισαγγελέως; Ποιο είναι το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ ότι λεει η Τουλουπάκη να λεει ότι είναι το σωστό;  Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί σε συμμορία πολιτική προστασία. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια θεσμική συγκρότηση και θέλει να προστατεύσει το κύρος των εισαγγελέων και στεναχωριέται με αυτά που γίνονται; Μα χθες ο κ. Γ. Τσίπρας βγήκε στο OPEN  και ακούστε τον εξωφρενικό ισχυρισμό. «βρέθηκαν μίζες της Novartis  στους λογαριασμούς του Γεωργιάδη και του Αβραμόπουλου και  για αυτούς θα αποφανθεί η δικαιοσύνη». Παρεμβαίνω εγώ και του λεω δεν ξέρετε ότι η πράξη αρχειοθετήσεως μου είναι πράξη  του οικονομικού εισαγγελέα δηλαδή της Δικαιοσύνης; Δεν υπάρχει άλλη έρευνα για μένα, η έρευνα  που υπήρχε έχει λήξει με την αρχειοθέτηση, δεν εκκρεμεί κάποια  έρευνα για να αποφανθεί η δικαιοσύνη για μένα.  Επέμεινε ο κ. Τσίπρας και είπε «μα υπάρχουν αδιευκρίνιστα ποσά που θα πρέπει να διευκρινιστούν». Όταν ένας βουλευτής λεει ότι ο οικονομικός εισαγγελέας βρήκε αδιευκρίνιστα ποσά στο λογαριασμό κάποιου προσώπου τα οποία μάλιστα προέρχονται από τις μίζες της Novartis και αυτά δεν τα έχει ψάξει ο οικονομικός εισαγγελέας , αυτός ο οικονομικός εισαγγελέας αν αποδειχθεί ότι πράγματι εγώ έχω μίζα από τη Novartis  είναι ένοχος ή αθώος; Προφανώς ένοχος άρα ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αυτοί τι λένε  δημόσια κάτι φοβερό, λένε ότι ο οικονομικός εισαγγελέας εις γνώση του  συγκαλύπτει τα αδιευκρίνιστα ποσά Γεωργιάδη άρα εις γνώση του μπαίνει σε μια διαδικασία συγκάλυψης.

Για το αν θα στραφεί νομικά εναντίον του Γ. Τσίπρα: Έχω δώσει εντολές στο δικηγόρο μου ήδη από χθες. Είναι δυνατόν ένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να λεει ότι ο οικονομικός εισαγγελέας διαπράττει κακούργημα συγκαλύπτοντας αδιευκρίνιστες μίζες της Novartis. Θυμίζω ότι για το θέμα αυτό είχε πάρει η κα Γεροβασίλη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Πλιώτα, επισήμως ως γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ευγενικά ο κ. Πλιώτας τους έδιωξε και έκτοτε δεν ξανακάνανε και ανακοίνωση γιατί προφανώς τους εξήγησε το αυτονόητο ότι παιδιά αυτό που κρατάτε στα χέρια σας  είναι η πράξη αρχειοθετήσεως από την οικονομική εισαγγελία. Η οικονομική εισαγγελία τα έψαξε όλα και τα αδιευκρίνιστα και έκρινε ότι είναι διευκρινισμένα.