Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, ο υπουργός προανήγγειλε την παράταση των συμβάσεων όλων των επικουρικών νοσηλευτών και εργαζομένων λοιπών ειδικοτήτων από τις 31 Μαρτίου 2022 που ήταν καθορισμένη, μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Παράλληλα, γνωστοποίησε την ταυτόχρονη προκήρυξη των προσλήψεων περίπου 4.000 -μονίμων- νοσηλευτών και εργαζομένων λοιπών ειδικοτήτων, με ειδική μοριοδότηση «συμβατή με το σύνταγμα» η οποία θα πριμοδοτεί την προϋπηρεσία τους στο ΕΣΥ της χώρας μας,

Επισήμανε ότι η προκήρυξη αυτή συνδυάζεται με την παράταση των επικουρικών, «για να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο σύστημα Υγείας», διαπιστευόμενοι την παρουσία τους σε αυτή τη δύσκολη μάχη κατά του κοροναϊού τα τελευταία δύο χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με αφορμή την πρόταση μομφής και τη στάση του κ. Πολάκη: Φαίνεται ότι αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά που είναι η ριζικοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η ένταση, οι ύβρεις και οι ανεδαφικές κατηγορίες οι οποίες η μια μετά την άλλη καταρρίπτονται. Ενώ λοιπόν έγινε μια πρόταση μομφής που περίμενες να πάμε να συζητήσουμε, να δούμε τα θέματα που είχανε βάλει, να ακουστούν οι ενστάσεις ξαφνικά ο μεν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μισό χρόνο του ασχολήθηκε με τον Φουρθιώτη, ο δε κ. Πολάκης αφού έκανε ένα χυδαίο σεξιστικό σχόλιο προκαλώντας τον Α. Γεωργιάδη που δεν αντέδρασε καθόλου στη συνέχεια συμπεριφέρθηκε ως τραμπούκος, δεν ήταν συμπεριφορά βουλευτή ήταν συμπεριφορά τραμπούκου να κάθεται να του λένε πρέπει να κατέβεις, σου έχει αφαιρεθεί ο λόγος. Αν κάποιος βουλευτής αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί σε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθεί τους κανόνες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής δηλαδή τι θα κάνει ο Πολάκης κάθε φορά που είναι κάτι που δεν του αρέσει ουσιαστικά θα κλιμακώνει; Αυτό είναι κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο, ότι έχει κάνει ο κ.Πολάκης μέχρι τώρα πίστευα ότι το κάνει με την ανοχή του κ.Τσίπρα τώρα είμαι βέβαιος ότι το κάνει με την παρότρυνση του κ. Τσίπρα. Ο κ.Τσίπρας χρησιμοποιεί τον Πολάκη.

Από την άλλη πλευρά βλέπετε πάλι μια ένταση, βγαίνει μια πράξη αρχειοθέτησης για τον Α. Γεωργιάδη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε την πράξη να κάνουν τι; Υπάρχει κάποιο όργανο που είναι ανώτερο από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και θα πάρει την πράξη αρχειοθέτησης να την πανε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και να την δουν οι σύντροφοι για να δικάσουν εν είδει λαϊκού δικαστηρίου τον Άδωνη; Όλα αυτά μας γυρνάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και για ανταγωνισμούς που υπάρχουν με το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ το οποίο σε αυτούς όλους τους τραμπουκισμούς επιλέγει να κρατάει ίσες αποστάσεις επιδοκιμάζοντας ουσιαστικά τη στρατηγική αυτή, πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σε μια χυδαιότητα στην οποία αναδείχτηκε και πιστεύει ότι πάλι γυρνάμε δέκα χρόνια πίσω και θα αναδειχτεί από αυτή τη χυδαιότητα.

Υπάρχει ο κίνδυνος να συμπαρασύρει και τη ΝΔ, αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ 

Εμεις έχουμε μια τελείως διαφορετική σκοπιά, είμαστε κυβέρνηση πρέπει να λύσουμε συγκεκριμένα προβλήματα του ελληνικού λαού είτε αφορούν το χαρτοφυλάκιο μου είτε αφορούν άλλα θέματα όπως η ακρίβεια. Πολύ σημαντικό θέμα... για αυτό λαμβάνονται μέτρα και από όσο πληροφορούμε θα ληφθούν και άλλα μέτρα και η κυβέρνηση εκτιμά αυτή την κατάσταση και βλέπετε ότι ο Πρωθυπουργός χθες έκανε μια παραπάνω μείωση του ΕΝΦΙΑ και είμαστε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις γιατί ακριβώς καταλαβαίνουμε την κανονικότητα και την καθημερινότητα του πολίτη. Συνεπώς δεν έχουμε την πολυτέλεια αλλά ούτε είναι στη φιλοσοφία μας να μπούμε σε μια κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ουσιαστικά να πάμε στο πεδίο της λάσπης και του βούρκου γιατί στη λάσπη και στο βούρκο έχει πλεονέκτημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε πλεονέκτημα στα επιχειρήματα και στη διαχείριση της πολιτικής άρα δεν θα τους ακολουθήσουμε, θα απαντάμε κάθε φορά με τα επιχειρήματα που ξέρουμε αλλά από εκεί και πέρα δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους οι οποίοι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται ως χούλιγκαν μέσα στο κοινοβούλιο να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται έτσι.

Αναφορικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ

Προφανέστατα όταν γίνονται εσωτερικές διεργασίες σε ένα κόμμα ξεκινάνε με μια δυναμική μετά ο χειρισμός και το τι θα κάνει το κάθε κόμμα θα δείξει αν θα καταφέρει αυτή τη δυναμική να την κεφαλαιοποιήσει πραγματικά όταν έρχονται οι εκλογές. Τι δείχνει αυτή τη στιγμή εάν κοινό στο κέντρο και την κεντροαριστερά; ότι παρακολουθεί τις διεργασίες που γίνονται και αρχίζει να τοποθετείται σε μια πρώτη φάση να δούμε τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ . Αυτό είναι προσωρινό από εκεί και πέρα πρέπει κάποιος να ακούσει θέσεις, προτάσεις και απόψεις. Η λογική ότι υπάρχει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς δεν κάνουμε τίποτα, παρακολουθούμε για να μην χρεωθούμε λάθος κατά την εκτίμησή μου θα γυρίσει μπούμερανγκ στο ΚΙΝΑΛ. Το ΚΙΝΑΛ κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να πάρει θέση και μέχρι στιγμής θέσεις και απόψεις δεν ξέρουμε. Ακούμε ωραίες παρουσιάσεις, ωραίες εκφράσεις, ωραίες λέξεις πολιτική δεν έχουμε ακούσει από το ΚΙΝΑΛ και ο κ. Ανδρουλάκης αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να πάρει θέση στα θέματα που απασχολούν τον πολίτη και εκεί θα δούμε όταν το κάνει αν το κάνει ποια είναι η πολιτική του για να αξιολογηθεί. Όπως μου έκανε εντύπωση ότι επέλεξε και στην περίπτωση του κ. Πολάκη να μην πάρει θέση. Εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο είναι θέμα κεντρικής κοινοβουλευτικής τάξης που όλοι περιμέναμε να υπήρχε καταδίκη και απέφυγε το ΚΙΝΑΛ να καταδικάσει αυτή την συμπεριφορά άρα δείχνει ότι προσπαθεί να κλείνει λίγο το μάτι και σε αυτές τις συμπεριφορές και αυτό είναι λυπηρό.

Στο γιατί έχουμε υψηλό αριθμό νεκρών και δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση

Η χώρα μας βίωσε ένα έντονο τέταρτο κύμα Δέλτα η οποία ήταν πάρα πολύ νοσηρή, ουσιαστικά ήταν η μετάλλαξη η οποία έβγαζε τους πιο σκληρούς δείκτες .Αυτό το κύμα μας βρήκε σε μια περίοδο στην οποία η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό δεν ήταν η επιθυμητή, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα είμαστε 17 μονάδες πάνω στην εμβολιαστική κάλυψη, από το 67% έχουμε πάει στο 84% με μέτρα που πήρε μόνη της η κυβέρνηση και δεν στήριξαν τα άλλα κόμματα. Σκληρά μέτρα, με διοικητικό πρόστιμο για ηλικίες άνω των 60, με άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης και όποιος δεν την κάνει στο 7μηνο να θεωρείται ανεμβολίαστος. Με όλα αυτά τα μέτρα φτάσαμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο δυστυχώς όμως οι συμπολίτες μας οι οποίοι κατά βάση νόσησαν τον Δεκέμβριο που δεν είχαν πιαστεί αυτά τα νούμερα και ήταν ανεμβολίαστοι ήταν αυτοί που μας παραπέμπουν στους πολύ σκληρούς δείκτες. Παράλληλα με το σκέλος της εμβολιαστικής κάλυψης και της Δέλτα υπάρχει και ένα θέμα του πληθυσμού που αυτό μας κάνει να βάζουμε και μέτρα υποχρεωτικότητας δηλαδή άνω του 85% των θανάτων είναι στις ευάλωτες ομάδες άνω των 60 και το μεγαλύτερο μέρος είναι άνω των 80 γιατί έχουμε ένα ποσοστό γερασμένου πληθυσμού μεγαλύτερο από αυτό της ΕΕ. Οι θάνατοι δυστυχώς είναι η απόρροια όλης αυτής της κλιμάκωσης που έγινε. Η Δέλτα με ένα ξεκάθαρο τρόπο μας δείχνει ότι είναι πάρα πολύ μεταδοτική, κρούσματα βλέπετε ότι παραμένουν αλλά ενώ έχουμε αυτά τα κρούσματα δεν έχουμε την αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ. Όχι ότι δεν πιέζεται το ΕΣΥ προφανέστατα πιέζεται αλλά βλέπετε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση και στις κλίνες εντατικής θεραπείας οπότε οι σκληροί δείκτες ακολουθούν αυτή την πορεία. Όλοι οι ομόλογοί μου στην ΕΕ έχουν μπει στη λογική ότι η Όμικρον θα πρέπει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση αντιμετώπισης δηλαδή πλέον οι λογικές που παραπέμπουν σε πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα γιατί η μεταδοτικότητα είναι τόσο πολύ μεγάλη που δεν μπορεί να περιοριστεί.

Άρα λέτε ότι η λογική και των ευρωπαίων ομόλογων σας είναι στην αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων

Ναι και εμείς από τον Σεπτέμβριο που αρχίσαμε να ανοίγουμε τα μέτρα, δεν εχουμε πάρει κάποια ιδιαίτερα έντονα μέτρα. Αυτή τη στιγμή σαν μέτρο περιορισμού θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι η καθήμενη διασκέδαση και η πρόσβαση στα γήπεδα γιατί για τους εμβολιασμένους όλο το άλλο πλαίσιο είναι ελεύθερο. Δηλαδή δείχνουν και όλες οι χώρες της ΕΕ ότι η όμικρον, που και αυτή είναι επικίνδυνη κανενας δεν λεει ότι είναι το τέλος, θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους δηλαδή θα είμαστε πιο κοντά σε μια συμπεριφορά ότι συνυπάρχουμε πλέον με την πανδημία και με τον ιό και όχι ότι παίρνουμε τα έντονα περιοριστικά μέτρα. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η Όμικρον και με τη συμπεριφορά που έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα επειδή ακριβώς δεν θα επιβαρύνει σε ακραίο βαθμό τις βαριές νοσηλείες στην πραγματικότητα θα οδηγήσει πιο κοντά στην πραγματικότητα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Οι εκτιμήσεις που είχανε γίνει είναι ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι μήνες που θα έχουν αυτή την ένταση και σιγά –σιγά θα έχουμε και εντός του Φεβρουαρίου σαφή αποκλιμάκωση.

Για τους επικουρικούς υγειονομικούς

Επειδή στις 31 Μαρτίου λήγουν οι επικουρικοί που βρίσκονται στο σύστημα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρχει παράταση στους επικουρικούς σε χρονικό πλαίσιο επαρκές δηλαδή θα δοθεί μεγάλη παράταση, θα είναι μέχρι τα τέλη του χρόνου η παράταση που θα δοθεί στους επικουρικούς σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο σύστημα και μαζί με την παράταση θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων πια θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση συμβατή με το σύνταγμα προκειμένου αποδεδειγμένα να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα. Δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πέρα από τη θέση του επικουρικού που έχουν μόνιμη θέση στο σύστημα και να εκτιμηθεί ότι είχανε παρουσία στη δύσκολη αυτή περίοδο στο ΕΣΥ. Άρα έχουμε παράταση των επικουρικών και προκήρυξη 4.000 θέσεων μόνιμων με ειδική μοριοδότηση για όσους βρίσκονται και υπηρετούν στο ΕΣΥ αυτή την περίοδο.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επιλέξουμε τα ακόλουθα είτε θα συνεχιστεί αυτό να παρατείνεται δηλαδή θα τίθεται σε αναστολή μέχρι να εμβολιαστούν, είτε θα υπάρξει ρύθμιση που αν εκτιμηθεί ότι αυτός ο εμβολιασμός πρέπει να είναι απαραίτητο τυπικό προσόν για να είσαι και να εργάζεσαι στο ΕΣΥ τότε θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός συστήματος Υγείας. Η εισήγησή μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση που πλέον όποιος δεν εμβολιάζεται όχι απλά να βρίσκεται σε αναστολή αλλά να μην μπορεί να παραμείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος 

Το χθεσινό είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεται σε στήριξη του ΕΣΥ. Είναι μια δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος να γίνει ένα στολίδι στη Θεσσαλονίκη, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο, είναι 160 εκατομμυρίων δωρεά, μια τεράστιο δωρεά όπου θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές και θα έχει παιδιατρικό νοσοκομείο η Θεσσαλονίκη. Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δηλαδή να μην είναι δημοσίου δικαίου αλλά να είναι στο ΕΣΥ χωρίς προφανώς να πληρώνει κανένας, και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ιδεοληψία που εχει ότι ακούγεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου επέλεξε να μην ψηφίσει την ανέγερση νοσοκομείου. Δηλαδή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσουν θετική ψήφο να γίνει νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη γιατι βάζουν όρο ότι αν δεν είναι δημοσίου δικαίου και είναι ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή θέλουν να είναι Παπανικολάου και να μην ειναι Παπαγεωργίου, τόσο αστείο επιχείρημα δηλαδή δεν το ψηφίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται, έρχονται σε ένα έργο πνοής που είναι δωρεά και ευχαριστούμε πάρα πολύ το ίδρυμα και επιλέγουν να μην το ψηφίσουν. Σίγουρα θα κριθούν για αυτή την ψήφο τους γιατί δεν είναι δυνατόν υποτίθεται να κόπτονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ και να μην δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα έργο πνοής, σε ένα στολίδι που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τον ιδιωτικό τομέα δίνουμε τα στοιχεία και τους ενοχλούν. 207 κλίνες ΜΕΘ έχει δώσει ο ιδιωτικός τομέας, 864 κλίνες covid συνολικά έχουμε πάρει από τον ιδιωτικό τομέα και υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιστατικά που χειρουργούνται σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς του ΕΣΥ που δώσαμε τη δυνατότητα χωρίς να πληρώνει τίποτα ο ασφαλισμένος. Πήραμε τα πρώτα στοιχεία από την 5η υγειονομική περιφέρεια, από τη Θεσσαλία όπου 35 συνάνθρωποί μας που περιμένανε άνω των 4-5 μηνών να κάνουν χειρουργείο λόγω της πίεσης που υπήρχε, πήγαν και χειρουργήθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές από τους γιατρούς του ΕΣΥ χωρίς να πληρώσουν τίποτα . Αυτό δεν είναι ιδεοληψία όταν δεν το θέλει η Αριστερά να μπορεί ο έλληνας ασφαλισμένος, ο έλληνας ανασφάλιστος ακόμα ο οποίος αντί να περιμένει να του δοθεί η δυνατότητα χωρίς να πληρώσει κάτι, να πάει να κάνει το χειρουργείο του σε μια ιδιωτική δομή; Εμείς αυτές τις συμπράξεις τις θέλουμε, τις ενισχύουμε γιατί γνώμονας μας είναι να παρέχουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας στον πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό θα το παράσχουμε είτε από κρατική είτε από ιδιωτική δομή, εμείς πρέπει να του το παράσχουμε.

Για την εντολή να γίνουν οι έρευνες για τιμολόγια του ΚΕΛΠΝΟ επί Πολάκη

Την περίοδο ‘16 ως αρχές ‘18 έγιναν απευθείας αναθέσεις πληρωμών στο ΚΕΛΠΝΟ ποσού 9 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα ποσά έγινε έρευνα από την Αρχή Διαφάνειας και προέκυψε ότι υπάρχει σχέση με παράνομες πληρωμές δηλαδή ήταν πληρωμές οι οποίες δεν έπρεπε να γίνουν και άρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαφθοράς σε αυτή την κατεύθυνση που ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη. Το ενδιαφέρον και το εξοργιστικό στην περίπτωση είναι ότι σε μέρος τιμολογίων δηλαδή τα τιμολόγια που τιμολογούνταν και πήγαιναν για να τα πληρώσει ο φορέας στο ΚΕΛΠΝΟ αναγράφεται πάνω στο σημείο της πληρωμής ότι «με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας» . Δηλαδή σε τιμολόγια αναφέρεται ότι το τιμολόγιο είναι να πληρωθεί με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αυτό από μόνο του όπως καταλαβαίνετε είναι προβληματικό και απορώ πως μέχρι τώρα δεν έχει αναδειχτεί στο βαθμό τον οποίο πρέπει. Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν τιμολόγια που αναγράφουν πάνω ότι θα πληρωθούν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού υγείας για πείτε μου ο αναπληρωτής υγείας, ο κ. Πολάκης δηλαδή, τι έχει κάνει για το συγκεκριμένο μήνυση σε κανέναν ότι τον συκοφαντεί ; Βλέπετε ότι ο Πολάκης είναι λαλίστατος και κάνει ενέργειες, υπάρχουν σειρά τιμολογίων άνω των 300 χιλιάδων ευρώ είναι που είναι είτε γενικός γραμματέας που αναφέρεται είτε αναπληρωτής υπουργός είναι εν γνώσει του κ.Πολάκη και δεν έχει κατηγορήσει κανέναν. Άρα επί υπουργίας του κ. Πολάκη έχουμε ένα σκέλος να έχουμε αδιαφανείς διαδικασίες ως προς τις πληρωμές στον ΟΕΔΥ 9 εκατομμυρίων ευρώ που θα ελεγχτούν και μέρος αυτών των τιμολογίων να κάνουν χρήση του ονόματος του για πληρωμή. Αυτό όλο το σκέλος ειναι βέβαιο ότι θα ερευνηθεί με μια όμως βασική επισήμανση δεν ειμαστε εμείς εισαγγελείς στη ΝΔ όπως θέλουν να συμπεριφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς μαζεύουμε όλα αυτά τα στοιχεία, θα κάνουμε τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες που ήδη έχουν ξεκινήσει και από εκεί και πέρα υπάρχει ο φυσικός δικαστής να κρίνει όλες αυτές τις πράξεις και πως γίνανε αυτές οι πληρωμές, πως ζημιώθηκε ο ΕΟΔΥ 9 εκατομμύρια € και ποιος ήταν αυτός που έβαζε πάνω στα τιμολόγια, και αν τα έβαζε εν γνώσει ή εν αγνοία του κ. Πολάκη το όνομα του για να γίνουν πληρωμές. Όλα αυτά προφανέστατα θα ελεγχτούν. Φανταστείτε να είχανε βρει σε αυτό τον έλεγχο που κάνουν, που τους έχει δώσει τη διάταξη αρχειοθέτησης ο Άδωνις και γίνεται ολόκληρη συζήτηση, φανταστείτε στο ΣΥΡΙΖΑ να είχανε τιμολόγιο επί υπουργίας Γεωργιάδη και να έγραφε «να πληρωθεί το τιμολόγιο με εντολή Α. Γεωργιάδη» τι θα είχε γίνει από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε τη συνέντευξή του