Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τελικά αναβάλλεται για το τέλος Μαρτίου ενώ δεν αναστέλλεται η κυκλοφορία της καθημερινής. Αυτά τα δύο θέματα αποφάσισε στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση το Πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ .

Σε ότι αφορά το συνέδριο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκριναν ότι θα πρέπει να αναβληθεί για ένα μήνα καθώς οι δείκτες της πανδημίας είναι ακόμα ιδιαίτερα υψηλή. Τις σκέψεις των στελεχών της Κουμουνδούρου είχαν αποκαλύψει άλλωστε τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ πριν από δεκαπέντε ημέρες.

Φυσικά το θέμα της εφημερίδας Αυγή μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλων των στελεχών. Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εντάσεις και διαξιφισμούς.

Η απόφαση να διατηρηθεί το φύλλο και να γίνει εξυγίανση ενώ η Αυγή θα βρίσκεται στα περίπτερα ανακούφισε προς στιγμή τους εργαζόμενους χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι το θέμα δεν θα επανέλθει για συζήτηση.

Και αυτό γιατί με την λέξη εξυγίανση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς εννοούν ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο εθελουσίας- το οποίο ωστόσο δεν θα είναι το ίδιο γενναιόδωρο με το πρώτο-, ενώ θα γίνουν κάποιες στοχευμένες απολύσεις αλλά και εσωτερικές μετακινήσεις στους τομείς που η εφημερίδα αλλά και το σαιτ της Αυγής χρειάζεται ενίσχυση .

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε όλες τις απόψεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και τελικά πρότεινε να μην προχωρήσει η αναστολή του φύλλου συναισθανόμενος –όπως λένε οι συνεργάτες του – την αγωνία όλων των μελών

Στην εισήγηση που έκαναν τα μέλη του ΔΣ υποστήριξαν ότι για να γίνει στοιχειωδώς βιώσιμο το φύλλο θα πρέπει να εξοικονομηθούν 700.000 ευρώ το μήνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία υποστήριξε ότι θα πρέπει να ανασταλεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου καθώς τα οικονομικά μεγέθη είναι ιδιαίτερα δυσβάστακτα. Με την πλειοψηφία συντάχθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εμπιστευόμενος τους αριθμούς ενώ ο Νίκος Μπίστης υποστήριξε ότι τα κομματικά φύλλα έχουν τελειώσει και δεν παίζουν πλέον κανένα ρόλο.

Από την άλλη ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Δημ. Μπαλτάς , ο Πέτρος Λάμπρου τάχθηκαν κατά της αναστολής κυκλοφορίας .

Στην τελική απόφαση προφανώς και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι χιλιάδες μέλη, στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει ζητώντας να μην προχωρήσει το κλείσιμο της εφημερίδας καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε ένα καίριο χτύπημα στην ψυχολογία των ψηφοφόρων την συγκριμένη στιγμή.

Καταψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Φίλης με την οποία ζητούσε να παραταθεί η εθελουσία και να υπάρξει μια επιτροπή μέσα στην εφημερίδα προκειμένου να παρακολουθεί την λειτουργία της εφημερίδας.