Στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα παραβρεθεί τη Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά στην Μητρόπολη Αθηνών, αποχαιρετώντας τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

 Σημειώνεται πως και στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η Φώφη Γεννηματά, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου, Μίκη Θεοδωράκη. Επιπλέον, όλο το βράδυ ακούστηκαν τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

 Την ίδια ώρα, για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, από τις 10 πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, ο ελληνικός λαός θα απευθύνει το ύστατο χαίρε στον οικουμενικό καλλιτέχνη που ταξίδεψε την μουσική και την ποίηση της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά της γης αλλά και τον αγωνιστή που ήταν διαχρονικά ταγμένος στις μεγάλες ιδέες της ελευθερία και της Δημοκρατίας.

 Παράλληλα, συνεχίζεται η απίστευτη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την κηδεία του. Γιατί μπορεί χθες να έληξε, επιτέλους, το θρίλερ με τον καθορισμό του τόπου ταφής του, που θα είναι ο Γαλατάς Χανίων, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, σήμερα το πρωί ωστόσο αναμένεται η τελική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το συγκεκριμένο θέμα.