Την πρώτη τους συνάντηση μετά την ανοιχτή κόντρα τους που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν σήμερα η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, με στόχο να πέσουν οι τόνοι και ξεπεραστούν οι εσωτερικές διαφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι το τελεσίγραφο της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σήκωσε το γάντι και απάντησε πως «Το Ποτάμι και ο ίδιος δεν δέχονται εντολές από κανέναν».

Έτσι, η σημερινή συνάντηση  πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μενού της συνάντησης βρέθηκαν το ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και η κοινη στάση που θα τηρήσουν, τόσο στη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis, όσο και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, που έχει προκαλέσει η επικεφαλής του νέου φορέα.

Οπως ανέφεραν πηγές και από τα δύο κόμματα, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν στην κοινή αντιπρόταση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε στελέχη των δύο κομμάτων, όσον αφορά το ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Αγκάθι παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή, σχετικά με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για »εκλογές εδώ και τώρα», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν φαίνεται να υπήρξε συμφωνία.