«Με θράσος ψέματα και συκοφαντίες προσπαθείτε να βαφτίσετε το μαύρο άσπρο… γελάνε και οι πέτρες» με αυτά τα λόγια, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίζετε σήμερα.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα μεγάλα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων λέγοντας πως το νομοσχέδιο «αφορά μόνο την ολιγαρχία και το μεγάλο κεφάλαιο. Υπηρετεί αυτούς που σας φτύνουν και από πάνω όπως ο κος Λασκαρίδης» και συνέχισε «συκοφαντίες και ψέματα έχετε επιστρατεύσει για να φέρετε τα τόσα νέα αντεργατικά μετρά που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Μόνο μια κυβέρνηση σαν την δική σας θα μπορούσε να υπερασπιστεί αυτό το σκουπίδι νομοσχέδιο».

«Αλλά ακόμα και να ψηφιστεί δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση των εργαζομένων» τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ «το φωνάξαν όλοι οι εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα που αντέδρασαν με τις κινητοποιήσεις τους».

Ο Δ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Η μητέρα των μαχών για το Τσίπρα και το κόμμα του παραλίγο να τελειώσει πριν ακόμα αρχίσει».

Επιτιθέμενος στην ηγεσία του υπ. Εργασίας είπε: «Οι εργαζόμενοι αποστομώσαν τα παπαγαλάκια σας με την στάση τους και με τις μαζικές διαδηλώσεις τους. Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι και οι νέες που ήδη βιώνουν της ευρωπαϊκές τακτικές. Τον φόβο τους να έχετε και τον έχετε αφού μεγαλύτερή απόδειξη δεν υπάρχει από αυτό το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.