Στις 10.00 το πρωί θα περάσει τις «πύλες» της Προανακριτικής Επιτροπής ο μεγαλοεργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας μετά από πολλές αναβολές και την ολοκλήρωση της καραντίνα που είχε τεθεί ο κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ tv καθώς και τους χειρισμούς του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο γνωστός επιχειρηματίας ολοκλήρωσε την υποχρεωτική καραντίνα μετά την επαφή του με κρούσμα κοροναϊού και αναμένεται να προσέλθει στη Βουλή ώστε να αρχίσει να ξετυλίγει το νήμα των αποκαλύψεων που αφορούν την απόκτηση του ΣΥΡΙΖΑ channel και όλες τις μεθοδεύσεις που έγιναν επί της υπουργίας του Ν. Παππά.

Η κατάθεσή του αναμένεται να είναι τουλάχιστον τριήμερη και θα κρίνει τα επόμενα βήματα της Προανακριτικής.  Εάν καταθέσει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του Νίκου Παππά, τότε πιθανότατα να αποφασιστεί παράταση των εργασιών της Προανακριτικής, ώστε να κληθούν και όσοι μάρτυρες έχουν ζητήσει τα υπόλοιπα κόμματα. Αλλωστε, αποφασίστηκε, η Βουλή θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της όλο το καλοκαίρι, καθώς δεν θα εισέλθουν σε θερινά τμήματα.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην σημερινή πρώτη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, καθώς είναι και αυτή που θα καθορίσει και τις επακόλουθες εξελίξεις.

Την ίδια στιγμη τα μέλη της επιτροπής αναμένουν την απάντηση της Τραπέζης της Ελλάδος στο αίτημα της Προανακριτικής να διερευνηθεί η εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3 ευρώ.