Την ισπανική πρόταση για το πρόγραμμα προσκτήσεως των τεσσάρων φρεγατών πολλαπλού ρόλου για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού μας Ναυτικού παρουσίασε σήμερα στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα Ενρίκε Φιγκουέρα μαζί με τον αντιπρόεδρο της ισπανικής εταιρείας Navantia που κατασκευάζει τις προτεινόμενες φρεγάτες F110.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τις δύο πλευρές, ΥΕΘΑ και Ισπανός Πρέσβης, οι οποίοι ανάρτησαν την είδηση με tweet στις προσωπικές τους σελίδες στο twitter, μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες βεβαίως.



«Ο Ισπανός Πρέσβης Ε.Φιγκουέρα και οι συνεργάτες του από την Ισπανική Πρεσβεία των Αθηνών παρουσίασαν στο ΥΠΕΘΑ τις προτάσεις τους αναφορικώς με το πρόγραμμα προσκτήσεως των φρεγατών πολλαπλού ρόλου του Πολεμικού Ναυτικού» σημείωσε στο δικό του tweet ο ΥΕΘΑ.

Από την πλευρά του ο Ισπανός Πρέσβης έγραψε: «Πολύ γόνιμη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων της Navantia, του Αντιπροέδρου της Χαβιέ Χεραδόρ και της ομάδος του, και του Υπουργού Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου, μπροστά από ένα μοντέλο φρεγάτας F110. Επιστρέφοντας σύντομα 4 για λογαριασμό του Ελληνικού ΠΝ και ολοκληρωμένη επίσκεψη στα ναυπηγεία. Ευχαριστώ υπουργέ» εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία του για την ελληνική απόφαση και αναρτώντας φωτογραφία όλων μπροστά από ένα μικρό ομοίωμα της προτεινόμενης φρεγάτας που ήταν τοποθετημένο στο υπουργικό γραφείο συσκέψεων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή επίσκεψη ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ξένου πρέσβη υποψήφιας για το πρόγραμμα χώρας στο γραφείο του υπουργού όπου του «παρουσίασαν» την πρόταση της εταιρείας της χώρας τους μετά την προ ημερών αντίστοιχη επίσκεψη της Πρέσβεως του Ηνωμένου Βασιλείου στον Έλληνα Υπουργό.