Την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ συνάντησε σήμερα, Δευτέρα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, πριν από την κοινή συνάντηση των ομολόγων τους με τους συναδέλφους τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
F1
Οι δύο υπουργοί κατά την πολλοστή μεταξύ τους συνάντηση εντός του τρέχοντος έτους συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, σε συνέχεια της υπογραφείσας Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσεως Ελλάδος – Γαλλίας και εξοπλιστικών προγραμμάτων.
F10
Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ε.Ε., που είχε προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα την κοινή συνάντηση των υπουργών Άμυνας και των Εξωτερικών, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η «Στρατηγική Πυξίδα» και βεβαίως από ελληνικής πλευράς θα παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
F4
Αύριο, Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στο Κατευθυντήριο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης (EDA), καθώς και στη συνάντηση των ομολόγων του υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., όπου θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και θα προετοιμαστεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.
F2
Τέλος, τη Δευτέρα το πρωί, πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της αμερικανο-εβραϊκής οργανώσεως JINSA (Jewish Institute for National Security of America) με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. Μάικλ Μακόφσκυ, στη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικώς με τη στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδος - ΗΠΑ, καθώς και την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.
F3