Εφιάλτης έχει γίνει η απόκτηση διπλώματος για μια Βρετανίδα, αφού μετά από 1.000 μαθήματα σε 30 χρόνια κόπηκε πάλι! Αιτία; Από το φόβο της παθαίνει black out και λιποθυμά πάνω στο τιμόνι! Από τα 17 της χρόνια παλεύει η Ιζαμπέλ Στέντμαν να πάρει δίπλωμα οδήγησης, όμως κάθε φορά που βρίσκεται στο τιμόνι είναι σαν να ζει τη μέρα της... μαρμότας, γεγονός που έχει ρίξει την αυτοπεποίθησή της στα τάρταρα.

«Κάθε φορά που κάθομαι πίσω από το τιμόνι λέω στον εαυτό μου: ‘‘Μπορώ να το κάνω’’, αλλά κάθε φορά νιώθω σαν να μην έχω ξαναμπεί σε αυτοκίνητο. Δεν το καταλαβαίνω, αλλά είναι σαν να συγκλονίζομαι τόσο από το άγχος, σαν να σταματάει ο εγκέφαλός μου και χάνω τις αισθήσεις μου. Όταν ξυπνάω, ο εκπαιδευτής έχει οδηγήσει το αμάξι στην άκρη του δρόμου κι εγώ κόβομαι». Η 47χρονη μητέρα δύο παιδιών θέλει απελπισμένα να οδηγήσει, ώστε να επισκέπτεται φίλους της μακριά ή να μπορεί να πάει την κόρη της στο πανεπιστήμιο, αν και τα παιδιά της «θα περάσουν τις εξετάσεις τους πριν από εμένα» αναφέρει στη «The Sun».

Στην προσπάθειά της να ξεπεράσει το πρόβλημα, έχει αλλάξει 7 δασκάλους, έχει ξοδέψει χιλιάδες λίρες σε μαθήματα, αλλά και σε γιατρούς, παθολόγους, νευρολόγους, ψυχολόγους, ακόμη και υπνωτιστές, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν την αντίδραση αυτή του οργανισμού της που κατεβάζει ρολά από φόβο, χωρίς ποτέ να έχει πάθει τροχαίο ατύχημα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time