Πήγε στην κόλαση, είδε τι γίνεται, έζησε τη φρίκη και γύρισε πίσω! Αυτή την εμπειρία ισχυρίζεται πως έζησε ο Μπιλ Γουίζι, οποίος ισχυρίζεται πως πέθανε και σε ένα πραγματικά ανατριχιαστικό ταξίδι 23 λεπτών στα βάθη της κόλασης, ρίχτηκε σε καζάνι με φωτιές όπου κορμιά καίγονταν, άκουσε εκατομμύρια ανθρώπους να ουρλιάζουν σε ένα μπουντρούμι πλημμυρισμένο από καπνό, ένιωσε τα βασανιστήρια, ενώ δαίμονες του έσκιζαν τις σάρκες!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TCT, ο Μπιλ Γουίζι αποκάλυψε ότι είχε την εξωσωματική εμπειρία όταν ένα βράδυ ξύπνησε για να πιει νερό. Όπως είπε, αισθάνθηκε να τον τραβάει κάποιος από το σώμα του και να τον σέρνει στην κόλαση μέσω ενός μακρύ, σκοτεινού τούνελ. «Αισθανόμουν όλο και πιο πολλή ζέστη και προσγειώθηκα σε ένα πέτρινο πάτωμα, σε κελί φυλακής της κόλασης. Υπήρχαν πέτρινοι τοίχοι, σίδερα. Έμοιαζε περισσότερο με μπουντρούμι. Ένα βρομερό μπουντρούμι, γεμάτο καπνό» αναφέρει για την εξωσωματική εμπειρία που βίωσε τον Νοέμβριο του 1998 και για την οποία έχει γράψει και βιβλίο. «Σε αυτά τα 23 εφιαλτικά λεπτά η ζέστη ήταν τόσο ανυπόφορη, που αναρωτιόμουν πώς γίνεται να είμαι ζωντανός. Γιατί είμαι εδώ; Πώς ήρθα εδώ;» πρόσθεσε.

Δεν ήταν όμως ο μόνος εκεί, αφού -όπως λέει- συνάντησε δύο γιγάντιους δαίμονες, με άγρια συμπεριφορά μέσα στο κελί, οι οποίοι βλαστημούσαν. «Και μετά έστρεψαν όλο το μίσος που είχαν για τον Θεό επάνω μου. Ο ένας δαίμονας με σήκωσε και με πέταξε στον τοίχο. Ένιωσα κόκαλα να σπάνε. Ξέρω ότι τα πνεύματα δεν έχουν κόκαλα, αλλά έτσι ένιωσα. Ο άλλος δαίμονας έβαλε τα νύχια του στο στήθος μου και μου έσκισε τη σάρκα» διηγήθηκε, προσθέτοντας ότι στη φυλακή αυτή είδε να καίγονται και να ουρλιάζουν εκατοντάδες άνθρωποι. Είπε επίσης ότι υπήρχαν διάφοροι βαθμοί βασανιστηρίων και άλλα είδη τιμωρίας, πως κρατήθηκε σε απομόνωση και πως «η δυσωδία της κόλασης είναι ασύγκριτα η πιο άσχημη, αποθαρρυντική, αηδιαστική μυρωδιά, που μπορεί κάποιος να μυρίσει». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πώς επανήλθε στη ζωή και αν υπάρχει κάποια ιατρική εξήγηση πίσω από τον ολιγόλεπτο θάνατό του.

Μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο, χρήστες του Reddit έσπευσαν να μοιραστούν κι εκείνοι τις δικές τους εμπειρίες, λιγότερο ή περισσότερο φρικτές από του Γουίζι. «Ο κόσμος μου έγινε μαλακός και ομιχλώδης και όλα μαύρα. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι ήταν να ανοίγω τα μάτια μου και να ακούω έναν γιατρό να λέει “τον έχουμε πίσω”. Ήταν πραγματικά ένα ειρηνικό συναίσθημα». Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Δυστυχώς το μόνο που θυμάμαι ήταν ένα καθαρό μαύρο. Ατέρμονο σκοτάδι. Ίσως δεν μπόρεσα να φτάσω στην άλλη πλευρά, αλλά αυτό είδα και ο χρόνος δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ένιωσα ότι βρισκόμουν έξω για λίγες ώρες, αλλά βρισκόμουν έξω μόνο για 5 λεπτά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time