Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ζητούν όλο και περισσότερα στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής, που υποστηρίζουν ότι «αυτό θέλει τώρα ο κόσμος που μας στηρίζει από το 1974».

Μάλιστα, θεωρούν ότι μετά την αποχώρηση του Ποταμού και της ΔΗΜΑΡ, δεν συντρέχει λόγος το σχήμα να ονομάζεται Κίνημα Αλλαγής, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία του στελεχώνεται μόνο από βουλευτές και μέλη του ΠΑΣΟΚ».

Την αρχή έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου που ζήτησε να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ενώ, αντίστοιχη πρόταση φέρεται να θέλει να κάνει και η Εύα Καϊλή. 

«Θα προτείνω να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε την Πέμπτη ο Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Και συνέχισε: «Θέλω να το προτείνω. Με τον κόσμο που μιλάω, αυτό θέλει. Μου έρχεται φυσικά να πω ΠΑΣΟΚ. Μία ζωή είμαι σε αυτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία στο συνέδριο να προταθούν αυτά».

Η Χαριλάου Τρικούπη κατανοεί το μέγεθος του προβληματισμού, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «Το Κίνημα Αλλαγής δεν ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ», για πολιτικούς κυρίως λόγους που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή στο σχήμα και άλλων δυνάμεων που δεν προέρχονται από το Κίνημα, όπως τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού που παρέμειναν στο κόμμα, η Κίνηση «Ανανέωση» του Γιώργου Καμίνη, τα στελέχη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα, καθως και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που μετέχουν στο ΚΙΝΑΛ χωρίς να ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Οι συνεργάτες μάλιστα της επικεφαλής του κόμματος σημειώνουν ότι οι 212.000 πολίτες έδωσαν εντολή για τη δημιουργία κάτι νέου.«Ως εκ τούτου», όπως επισημαίνουν, η επιστροφή στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ» θα σηματοδοτούσε αφαίρεση δυνάμεων και όχι πρόσθεση -και πολύ περισσότερο όχι πολλαπλασιασμό.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνο με το ΠΑΣΟΚ», σημειώνουν κύκλοι του κόμματος.