Ξανά στο προσκήνιο βρίσκονται οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, καθώς μετά την απόσυρση της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, δύο ακόμη «μνηστήρες» εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον προεδρικό θώκο.

Ειδικότερα, εχθές μπήκαν στη διαδικασία οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Παύλος Γερουλάνος, πλαισιώνοντας έτσι τους ήδη υποψηφίους, Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Χάρη Καστανίδη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) θα συνεδριάσει σήμερα και λογικά, μετά τις συνεννοήσεις που προηγήθηκαν, θα δώσει μια μικρή παράταση (η προθεσμία λήγει τυπικά τα μεσάνυχτα απόψε) μέχρι την επόμενη εβδομάδα, με αφορμή να δοθεί χρόνος τους δύο νέους υποψηφίους να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές. Την ίδια στιγμή, σχεδόν οριστικοποιείται το ενδεχόμενο της μη υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Το «σπασμένο» γεννηματικό μπλοκ - Δεν δόθηκε χρίσμα από τη Φώφη

Με τη Φώφη Γεννηματά να μην δίνει το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο από το δικό της μπλοκ, προκύπτει μία πολυδιάσπαση σε τρεις άξονες, καθώς οι Γερουλάνος, Καστανίδης και Κεγκέρογλου θα επιχειρήσουν να πάρουν στήριξη από την ομάδα της Γεηννματά, τόσο και από τους παπανδρεϊκούς. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έχουν δώσει κάποια «γραμμή» για συγκεκριμένο υποψήφιο.

Την ίδια ώρα, πλέον επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο πως η εκλογή προέδρου θα επικυρωθεί στο δεύτερο γύρο, με δεδομένες τις 5 υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανάδειξης νέου αρχηγού από την πρώτη Κυριακή.

Ελπίζουν συμμετοχή...σαν του 2017

Έντονος ήταν ο προβληματισμός και πριν τις εξελίξεις με την υγεία της κ.Γεννηματά αναφορικά με τη συμμετοχή στις εκλογές. Πέραν του δεδομένου ενδιαφέροντος για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, το κυριότερο στοίχημα στη Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί η αθρόα προσέλευση πολιτών, παρόμοιας με του 2017, όπου και ψήφισαν συνολικά 211.191 πολίτες. Ενδεχομένως , όπως εκτιμούν οι ειδικοί (δημοσκόποι και αναλυτές) από το εύρος της συμμετοχής εξαρτηθεί και το ποιος θα εκλεγεί.

Και «ξαφνικά».... Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος, παρά τις σχετικές ζυμώσεις που είχε πραγματοποιήσει πριν το καλοκαίρι για να θέσει υποψηφιότητα, είχε αρχικά αποφασίσει να μην πάρει μέρος στην κούρσα αυτή. Βέβαια, τα δεδομένα άλλαξαν μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, καθώς όχι μόνο δέχθηκε τις ανάλογες πιέσεις για να μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της «Δημοκρατικής Παράταξης», αλλά και φαίνεται ότι αποτελεί μία υποψηφιότητα που μπορεί να εκφράσει ένα μεγάλο μέρος του γεννηματικού-παπανδρεϊκού μπλοκ.