Πανέτοιμη για την εσωκομματική μάχη εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά, σε συνάντηση με στελέχη της από την Αττική που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της σε αίθουσα κέντρου στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ειδικότερα, η εκδήλωση έγινε σε θερμό κλίμα, με την ίδια να επισημαίνει πως η εκλογή της «είναι θέμα επιβίωσης του χώρου». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «απομίμηση που επιχειρεί να ασκήσει ο Αλέξης Τσίπρας», με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στη ΔΕΘ, το πράσινο χρώμα και οι αναφορές στον «Ήλιο». Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας της ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι «με αργά, αλλά σταθερά βήματα πήραμε το κόμμα στο χείλος της καταστροφής και πλέον, το καταστήσαμε τρίτη δύναμη». Είναι το σπίτι μου η Χαριλάου Τρικούπη και δεν έφυγα ποτέ από εκεί, τόνισε ιδιαίτερα φορτισμένη, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε ένα συνεκτικό αφήγημα με επίκεντρο τις αρχές της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αυτοκριτική αναφορικά με τη λειτουργία του κόμματος.

Όσον αφορά τους ανθυποψήφιους της, Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν χαρίστηκε. Χωρίς να τους κατονομάσει ανέφερε πως «κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν ατζέντα μακριά από τις αξίες και την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας μέχρι και σε ακροδεξιές αντιλήψεις που ακούγονται τελευταία», εννοώντας τις θέσεις που εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το μεταναστευτικό, ενώ φωτογραφίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ότι κάποιοι θέλουν να δοξαστούν κρυπτόμενοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περίπου 400 άτομα, ανάμεσά τους οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Καμίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου, Παύλος Χρηστίδης, η Τόνια Αντωνίου, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Μανώλης Όθωνας, ο Στέφανος Παραστατίδης, ο Παντελής Καμάς, o Μηνάς Αναστασάκης, ο Γιώργος Τσούμας κ.α. Αίσθηση προκάλεσε και η ατάκα του Βασίλη Κεγκέρογλου πως «κάποιοι συγκρίνουν την τωρινή κατάσταση με το 44% και ξεχνάνε το 4%», ρίχνοντας τα δικά του «καρφιά».