Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, εν όψει ιδρυτικού συνεδρίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-18 Μαρτίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της task force που αποτελείται από τους συνεργάτες των έξι μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, οδηγήθηκε σε ναυάγιο, αφού τα μέλη της δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία επί των προτάσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι Πολιτικό Συμβούλιο η Φώφη Γεννηματά πρότεινε δύο τρόπους: Είτε την καθολική εκλογή με ρήτρα εκπροσώπησης, ώστε κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να εκλέξει τουλάχιστον 5%-6% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, είτε ομόφωνη απόφαση για τον διορισμό της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε εκλογή των πάντων, αλλά με προσυμφωνημένα ποσοστά για το κάθε κόμμα που μετέχει στον νέο φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που τα μέλη της task force δεν κατέληξαν σε συμφωνία και δεν βγήκε λευκός καπνός από τη συνεδρίαση, έχει να κάνει με τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν όσον αφορά τα ποσοστά εκπροσώπησης στο νέο όργανο από τις συνιστώσες που στεγάζονται στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης και Γιώργος Παπανδρέου τάσσονται υπέρ του διορισμού της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στον αντίποδα, υπερ του να εκλεγεί το νέο όργανο είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι «στο δίλημμα εκλεγμένα ή διορισμένα όργανα απαντώ ευθέως εκλεγμένα».