Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «θαύμα» στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία δημιούργησε τριγμούς ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Τσιόδρας, σε μια αποκαλυπτική ανάρτησή του στα social media, προσάπτει ευθέως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προέβη σε αντιγραφή-λογοκλοπή μιας παρόμοιας καταγεγραμμένης ιστορίας του μεγάλου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη!

Ακριβώς όπως διατείνεται πως του συνέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βαπτίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, είχε καταγραφεί ότι το λάδι που έπεσε στην κολυμπήθρα σχημάτισε το σχήμα του σταυρού και ο ιερέας που τον βάφτισε είχε προβλέψει ότι «αυτό το παιδί θα γίνει μεγάλος». Για του λόγου το αληθές, ο κ. Τσιόδρας παραθέτει μάλιστα και φωτογραφία-απόσπασμα με το σχετικό κείμενο από το βιβλίο «Η λειτουργική παράδοση στον Παπαδιαμάντη» του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου (του 1994). Σας θυμίζει κάτι η παραπάνω ιστορία; Είναι παρόμοια με εκείνη που διηγήθηκε ο Στ. Κασσελάκης προ ημερών, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, όταν είχε πει πως στη βάφτισή του σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι, με τον ιερέα να λέει στους γονείς του ότι θα γίνει ή παπάς ή πολύ σπουδαίος...

Δείτε το απόσπασμα:

papadiamantis_apospasma

«Κόπι πάστε» το θαύμα-οιωνός στη βάπτιση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής σχολιάζει στην ανάρτησή του ότι στην Κουμουνδούρου αγωνίζονται να βοηθήσουν τον αρχηγό τους να σταθεί, αλλά ο αρμόδιος του... τμήματος θρησκευτικής προπαγάνδας πάσχει από πλήρη έλλειψη φαντασίας και τους «έπιασαν µε τη γίδα στην πλάτη». «Αποκαλύφθηκε», υπογραµµίζει, «ότι το... θαύµα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόµενου προέδρου Στέφανου είναι φωτοκόπια µιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαµάντη. “Κόπι πάστε”, που θα ’λεγε και ο Πολάκης, η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή!».

∆εν ήταν η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ µπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» 90,1 FΜ ότι η κυβέρνηση δεν θα µιλήσει για θαύµατα, γιατί -όπως είπε- αυτοί «οι οποίοι υπόσχονταν θαύµατα, είτε µε τις βαφτίσεις τους είτε µε τις επιστολές τους είτε µε οτιδήποτε, δεν έσωσαν τη χώρα, όταν συγκυβέρνησαν, στην προηγούµενη εκδοχή τους. Γενικότερα, η χώρα δεν περιµένει θαύµατα. Η χώρα αυτό το οποίο περιµένει είναι σκληρή δουλειά µε αποτέλεσµα». Για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη µίλησε όµως και ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας ως µια «πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα» τη στάση του αρχηγού του Συνασπισµού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της Εκκλησίας και της θρησκείας. Αυτή η αναφορά του κ. Κασσελάκη για το «θαύµα του σταυρού» στη βάφτισή του σόκαρε πάρα πολλούς στην Κουµουνδούρου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια για τις προσωπικές του αναζητήσεις. Ο Γιώργος Τσίπρας και ο Απόστολος Γκλέτσος µίλησαν για σοκ. «Στέφανε, ο σταυρός που σχηµατίστηκε είναι αυτός που κουβαλάµε εµείς που ψηφίζουµε ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στην πλατφόρµα Χ ο µέχρι πρότινος υποστηρικτής του και στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»