Αμηχανία έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, όσο και το... θαύμα που τελέστηκε κατά τη βάφτισή του, με τον ίδιο να φέρεται να περιγράφει ότι «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά αναφέρθηκε και στην... προφητεία του Aγίου Ιάκωβου Τσαλίκη, ο οποίος «είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει είτε πολύ σπουδαίος».

Εμβρόντητοι φέρεται να έμειναν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ιερείς της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη ακούγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να περιγράφει τι είχε συμβεί κατά τη βάφτισή του όταν ήταν βρέφος.

Τόσο η περιγραφή όσο και η... προφητεία έμειναν ασχολίαστες από τους ιερείς που τον άκουσαν.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mhjpg2l75t)
Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Hellas Journal. Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο, και είχε επαφές με φορείς της ομογένειας. Μάλιστα, μετά τη συνάντησή τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έγραψε στον λογαριασμό του στο X ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και εκτιμά τον ρόλο της Εκκλησίας.

Διαβάστηκε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: "Επιχείρηση" προσέγγισης των δεξιών ψηφοφόρων με ρητορική περί πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας - Πώς ο Κασσελάκης απαντάει στα διλήμματα της ΝΔ


Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για το "θαύμα" στη βάφτιση Κασσελάκη - Η αντίδραση Πολάκη

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις αυτές του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν αμηχανία και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός του ότι κάποιοι διέκριναν ναρκισσιστικά στοιχεία στον λόγο του (αφού δεν έγινε παπάς, έγινε σπουδαίος άνθρωπος), κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι οι αναφορές αυτές δεν ταιριάζουν σε έναν αριστερό ηγέτη, ούτε και στην ιδεολογία του κόμματος.

Στην αμηχανία αυτή που επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του ανάφερε ότι «η ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στην κουβέντα», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα».

Μέχρι στιγμής, πάντως, παρά το μούδιασμα, κανένα άλλο στέλεχος του κόμματος δεν έχει σχολιάσει δημοσίως -αν και στο παρασκήνιο το κόμμα βράζει-, αφού οι ευρωεκλογές πλησιάζουν.


"Πάρτι" από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, έγινε πάρτι, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να σχολιάζει: «Δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων, αλλά όσον αφορά τη στάση του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της Εκκλησίας και της θρησκείας, το θεωρώ πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα».

«Γενικά, η στάση του υπέρ του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και κατά του Ιράν, υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας και υπέρ της χριστιανικής θρησκείας και κατά της αθεΐας, θέσεις παραδοσιακά αντίθετες από τον χώρο που εκπροσωπεί, εγώ τις θεωρώ θετικές. Αποτελούν νίκη των ιδεών που πίστευα από μικρή ηλικία και για την Ελλάδα είναι μόνο καλό», είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα: «Το ότι αυτό κάνει τους παραδοσιακούς συριζαίους ψηφοφόρους να είναι για τον ψυχίατρο, αυτό είναι δικό τους θέμα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0m7qq4r7eg9)