Σε μια ανάρτηση αναφορικά με όσα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο Στέφανος Κασσελάκης περί... θαύματος στη βάπτισή του προχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, βρίσκοντας πιθανότατα την... αιτία του θαυμαστού γεγονότος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πρόκειται για μια πανομοιότυπη αναφορά με τα όσα σημειώνονται πως συνέβησαν στη βάπτιση του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας παραθέτει και το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο «Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου, όπου και αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια τέλεσης του μυστηρίου, ενώ ο ιερέας που βάφτιζε τον Παπαδιαμάντη «έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθρα, έτυχεν αυτομάτως να σχηματισθή αυτομάτως επί του ύδατος αυτής σταυρός δια του ελαίου».

«Είναι... «κόπι πάστε» που θα έλεγε και ο Πολάκης - η ψυχή του προέδρου Στέφανου δηλαδή», σημειώνει μεταξύ άλλων στην αιχμηρή ανάρτησή του ο Δημήτρης Τσιόδρας, που επίσης λέει χαρακτηριστικά πως τους έπιασαν «με τη γίδα στην πλάτη».

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως είχε σημειώσει σε σχετικό ρεπορτάζ το Hellas Journal: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», αποκάλυψε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τσιόδρα

«Ο Κασσελακης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη
Στο προεδρικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, αγωνίζονται να καλύψουν το πολιτικό κενο του αρχηγου τους και να τον βοηθήσουν να σταθεί κάπως –έστω ως «χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον». Όταν όμως, ο αρμόδιος του... τμήματος θρησκευτικής προπαγάνδας (!) πάσχει από πλήρη έλλειψη φαντασίας και καταφεύγει στην αντιγραφή–λογοκλοπή, τότε είναι αναπόφευκτο να τους πιάσουν «με τη γίδα στην πλάτη». Και να αποκαλυφθεί ότι το... θαύμα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόμενου προέδρου Στέφανου, είναι φωτοκόπια μιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. «Κόπι πάστε», που θά ‘λεγε και ο Πολάκης –η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή! Η απόδειξη στη φωτογραφία, από το βιβλίο «Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου».