«Εκτίναξη» της υποψηφιότητας Μπελέρη και ανατροπή του σκηνικού «βλέπουν» στη «μάχη του σταυρού» σε ό,τι αφορά το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Όπως αναφέρει, μέσα σε τρεις μέρες ο Μπελέρης «πλάσάρεται» πλέον στην πρώτη πεντάδα, ενώ πριν βρισκόταν μέσα στη δωδεκάδα.

Οι ενδείξεις, δε, δείχνουν ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος βλέπει να στηρίζουν την υποψηφιότητά του δημόσια οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 πως «όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει και έναν σταυρό στον Μπελέρη», ενώ ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για μια υποψηφιότητα που συμβολίζει τον «πατριωτισμό».

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Με την ευκαιρία να σας πω ότι σε μία από τις πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτό το διάστημα προκύπτει μια εκτίναξη της πρόθεσης ψήφου, σε σχέση με την υποψηφιότητα Μπελέρη. Κι όταν αναφέρομαι σε εκτίναξη το εννοώ, αφού από τη δωδεκάδα μέσα σε τρεις μέρες πλασαρίστηκε στην πρώτη πεντάδα. Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός της καμπάνιας που ξεκίνησαν να κάνουν στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας οι Βορίδης και Άδωνις, δεν αποκλείω πολύ σύντομα να κάνει «παρέα» στον Αυτιά, που εξακολουθεί και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ενδεικτικά της στήριξης που παρέχουν οι δύο υπουργοί ήταν τα όσα είπαν ο μεν Άδωνις στα «Παραπολιτικά», ότι δεν διανοείται πως θα υπάρξει Νεοδημοκράτης που θα πάει στις κάλπες και δεν θα ψηφίσει Μπελέρη, ο δε Βορίδης στον ΣΚΑΪ, ότι αν κάτι συμβολίζει τον πατριωτισμό στις προσεχείς εκλογές, αυτό είναι η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.